Kretingos rajono Savivaldybė nusprendė šiemet atsisakyti gyventojų iniciatyvų projekto, kad jam buvusias numatytas lėšas galėtų skirti medikams.

Savivaldybė Kretingos rajono sveikatos priežiūros įstaigoms numatė skirti 62 000 eurų.

Skirs ir medikų atlyginimams

Šie pinigai numatyti ne tik Kretingos, Salantų Pirminės sveikatos priežiūros centrams (PSPC), Kretingos ligoninei, kuirios priklauso Savivaldybei, bet ir privačioms šeimos klinikoms.

Dalis šios sumos bus skirta ir medikų atlyginimams pakelti.

Nors Vyriausybės šią savaitę priėmė sprendimą pakelti 50 ir 100 procentų medikų algas, bet tik tų įstaigų, kurios yra laikomos infekciniais centrais. Kretingos rajono politikai, nelaukdami, kol bus išaiškinta, kas slepiasi po šia sąvoka, nusprendė iš anksto numatyti lėšų rajono medikams.

Kretingiškiai pabrėžė, kad net jei ir Kretingos sveikatos priežiūros įstaigos nelaikytinos infekciniais centrais, bet rajone yra infekcinių žindinių, kuriuose medikams dirbti yra itin pavojinga. Tokiu židiniu, be abejo, laikytina prieš savaitę atidaryta Karščiavimo klinika, įrengta šalia Kretingos PSPC.

Atsisakė gyventojų iniciatyvų projekto

Ketvirtadienį nuotoliniu būdu posėdžiaudami tarybos nariai atkreipė dėmesį, kad turint kontaktą su užsikrėtusiu ar galima užsikrėtusiu  koronavirusu COVID-19 pacientu medikui tenka apsirengti apsauginį aprangos komplektą, kurio kaina prilygsta geram vyriškam „Armani“ kostiumui.

Detalų 62 000 eurų paskirstymą įstaigoms artimiausiu metu apsvarstys Sveikatos reikalų komitetas.

Šią sumą rajono Tarybai pavyko surinkti, perskirsčius biudžeto lėšas: 12 000 – iš Rotušės aikštei skirtų prieigos darbų bei 50 000 iš Gyventojų iniciatyvų projekto.

Ne visi Tarybos nariai noriai sutiko atsisakyti pastarojo projekto įgyvendinimo, bet kai kuriems atkreipus dėmesį, kad didžiausia iniciatyva šiuo metu turinti būti kova su koronavirusu, buvo nuspręsta šio projekto įgyvendinimą nukelti į kitus metus ir sutaupytus 50 000 skirti medikams.

 1,403 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes