Šiandien koronavirusas COVID-19 nustatytas Kretingos ligoninės pacientei. Kretingos rajono savivaldybės nuotr.

Šiandien dar vienam – septynioliktam – rajono gyventojui patvirtintas užsikrėtimo COVID-19 atvejis. Koronaviruso infekcija patvirtinta rizikos grupėje esančiai Kretingos gyventojai.

Jautė tik vieną simptomą – silpnumą

Senyvo amžiaus moteris vakar buvo atgabenta į Kretingos ligoninės priimamąjį. Kretingiškė nekarščiavo, nekosėjo, tik  jautėsi silpnai.

Atlikę plaučių rentgeną Kretingos ligoninės medikai įtarė galimą koronavirusą bei priėmė sprendimą moterį Greitosios medicinos pagalbos (GMP) automobiliu pervežti į  Klaipėdą.

Sulaukus oficialaus patvirtinimo, kad pacientei nustatytas koronavirusas, savizoliuotis teko penkiems Kretingos ligoninės darbuotojams  ir dviems GMP darbuotojams.

Pasak Kretingos ligoninės vadovų, moteris  kontaktų su kitais ligoninės pacientais neturėjo. Nacionalino visuomenės  sveikatos centro darbuotojai atlieka tolesnį epidemiologinį tyrimą.

Savivaldybė pradeda tyrimą

Kretingos rajono savivaldybė dėl šio bei dar vieno incidento Kretingos ligoninėje pradeda tyrimą.

Ketvirtadienį į Kretingos ligoninę atvykusi kraujuojanti gimdyvė buvo nepriimta į įstaigą, o Akušerijos-ginekologijos skyriaus vedėja bei akušerė, pasak jos, išplūdę ją net necenzūriniais žodžiais. Moteris išvyko gimdyti į Klaipėdos universitetinę ligoninę.

Kretingos ligoninės vyriausiosios gydytojos pavaduotojas gydymui Aleksandras Šalavėjus pacientės viešai atsiprašė už savo darbuotojų elgesį, o atsisakymą ją priimti aiškino tuo, kad šiam komplikuotam gimdymui reikėję aukštesnio lygio paslaugų, kurių Kretingos ligoninė neteikianti.

 1,805 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes