Nuo pirmadienio lankytojų jau laukia ir Kretingos muziejus, teisa - su apsauginėmis kaukėmis. Jolantos Klietkutės nuotr.

Nuo pirmadienio vėl galima apsilankyti Kretingos muziejuje, Motiejaus Valančiaus bibliotekoje bei kitose miesto ir rajono kultūrinėse įstaigose. Tačiau daug kas bus kitaip – ir darbuotojams, ir įstaigų lankytojams.

Pirmiausia pasimatuos temperatūrą

Muziejų ir bibliotekų durys atsidaro, bet karantino metu klientų aptarnavimo tvarka bus kitokia. Darbuotojams irgi keliami kitokie reikalavimai.

Bibliotekų ir muziejaus darbuotojai, prieš patekdami į savo kabinetus pirmiausia turės padaryti tai, ko niekada darbe iki šiol tikriausiai nedarydavo – pasimatuoti kūno temperatūrą.

Darbo metu jie turės vengti tiesioginio kontakto tarpusavyje ir su lankytojais, dėvėti asmens apsaugos priemones ir laikytis asmens higienos taisyklių.

Perduodant daiktus, pavyzdžiui, knygas ar dokumentus, privalės vengti tiesioginio kontakto – jie turėtų būti paliekami ant stalo ar lentynose.

Vienam lankytojui – 10 m erdvės

Lankantis šiose įstaigose turės būti užtikrinta, kad lankytojai eilėse prie kasų ar kitų bilietų pardavimo vietų laikytųsi bent dviejų metrų atstumo arba galėtų bilietus įsigyti internetu. Klientai turės būti skatinami už bilietus ar kitas prekes ir paslaugas atsiskaityti ne grynaisiais pinigais.

Taip pat į muziejus, bibliotekas ir archyvus bus įleidžiami tik apsaugines veido kaukes dėvintys lankytojai, atvykę ne didesnėmis nei dviejų asmenų grupėmis, išskyrus artimuosius giminaičius, įtėvius, įvaikius, globėjus ir rūpintojus.

Prie įėjimo ir muziejuje, ir bibliotekoje stovės dezinfekcinės priemonės, taip pat – bus pateikta informacija apie asmens higienos laikymosi būtinybę.

Darbuotojai privalės užtikrinti, kad tarp lankytojų ir lankytojų grupių būtų ne mažesni nei 2 metrų atstumai, o vienam lankytojui skiriamas ne mažesnis nei 10 kvadratinių metrų plotas.

Dezinfekuos įrenginius po kiekvieno pasinaudojimo jais

Bibliotekoje nebus galima naudotis kompiuteriais ar internetu, išduoti periodinių leidinių ar imti knygas iš atvirų fondų.

Audiogidams turėtų būti naudojamos vienkartinės arba lankytojo asmeninės ausinės, o dažnai liečiami įrenginiai ir priemonės, pavyzdžiui, 3D akiniai, planšetės, kompiuteriai, audiogidai ir kt., turės būti nuvalomi ir dezinfekuojami po kiekvieno lankytojo panaudojimo.

Nedezinfekuojamus įrenginius ir priemones naudoti griežtai draudžiama.

Kretingos muziejus pirmadienį duris atveria nuo 10 valandos.

Motiejaus Valančiaus viešoji biblioteka lankytojus priima nuo 12 iki 16 valandos.

Karantino režimo trukmė šalyje – nuo kovo 16 d. iki gegužės 11 d.

 18,734 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes