Koronaviruso židiniu tapusios Kartenos ligoninės pacientus bei personalą gelbėti ėmėsi Salantų ligoninės vadovas Tomas Skliuderis. Arvydo Gurkšnio nuotr. www.vlmedicina.lt archyvas.

Saviizoliacijoje užsidarius beveik visam Kartenos katalikiškosios palaikomojo gydymo ligoninės personalui, taip pat – ir laikinajai jos vadovei, šiuo įtemptu metu prie įstaigos vairo stojo Salantų ligoninės vyriausiasis gydytojas Tomas Skliuderis.

Saviizoliacijoje užsidarius visiems Kartenos ligoninės darbuotojams (vieniems dėl nustatyto užkrato COVID-19, kitiems – dėl turėto kontakto su užsikrėtusiaisiais), pamaina jiems atsirado, nepraėjus nė parai.

Kretingos rajono savivaldybei paskelbus, kad už valandą darbo darbuotojui siūlomi net 45 eurai, neatskaičius mokesčių, savo kandidatūras pradėjo siūlyti net ir Vilniaus medikai.

Į koronaviruso židiniu Žemaitijoje tapusią ligoninę slaugyti pacientų pasiryžo ne tik slaugos specialistai, bet ir gydytojai, net įstaigų vadovai. Viena iš jų – Kretingos psichikos sveikatos centro laikinoji vadovė Reda Pocienė. Tiesa, kaip “Švyturiui” sakė savivaldybės Administracijos direktorė Jolanta Girdvainė, paaiškėjo, kad Kretingos psichikos sveikatos centro vadovė negali tuo pat metu dirbti ir kitoje ligoninėje.

„Šiuo metu mums netrūksta nei darbuotojų, nei apsaugos priemonių. Visos jos net netilpo į mikriuką, kitą siuntos dalis bus pristatyta pirmadienį“, – sakė J. Girdvainė balandžio 30 d. vykusiame rajono Tarybos posėdyje.

Tačiau šiandien į redakciją nežinomu numeriu paskambinusi moteris piktinosi viešai paskelbta, anot jos, klaidinga informacija.

“Ar jūs matėte tas priemones?” – klausė anonimiškai paskambinusi moteris.

Balandžio pabaigoje Kartenos ligoninėje nustačius 28 koronaviruso infekcijos atvejus – ir pacientams, ir darbuotojams, buvo išdezinfekuota ne tik ligoninė, bet ir visų Kartenos daugiabučių laiptinės.

„Kretingos komunalininkas“ į Karteną tris kartus vyko dezinfekuoti dažniausiai lankomas viešąsias vietas, pradedant daugiabučiais, baigiant automobilių stovėjimo aikštelėmis.

Šeštadienį, Motinos dienos išvakarėse, buvo dezinfekuojamos ir Kartenos kapinės.  

Buvo žadama, kad miestelyje nuolat patruliuos policija, bet gyventojai tvirtina jų nematantys – išskyrus “Stopo” juostą, juosiančią ligoninę.

 2,027 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes
One thought on “Saviizoliacijai užsidariusią Kartenos ligoninės vadovę pavaduoja Tomas Skliuderis”

Comments are closed.

TAIP PAT SKAITYKITE