Nuo pirmadienio į Kretingos rajono ikimokyklinio ugdymo įstaigas vėl sugužės vaikai nuo 2 m. Nė viena Kretingos šeima neišreiškė pageidavimo į ugdymo įstaigą priimti jaunesnį nei 2 m. savo mažylį.

Duris atvers 14 įstaigų

 Pagal Valstybės ekstremalios situacijos valstybės lygio vadovo gegužės 11 d. sprendimą, į ugdymo įstaigas nebus priimami lėtinėmis ligomis sergantys vaikai arba gyvenantys su vyresniais nei 60 m. seneliais ar kitais žmonėmis, esančiais rizikos grupėje.

Nuo pirmadienio mažieji kretingiškiai priimami į 14 miesto ir rajono darželiį, išskyrus tris.

Nuo 3 m. amžiaus į darželius sugrįš 76 vaikai, nuo 3 m. iki 5 m. – 235, priešmokyklinukų – 62.

Iš viso nuo gegužės 18 d. į ikimokyklinio ugdymo įstaigas Kretingos rajone sugrįš 373 vaikai.

Visi darželiai dirbs ir vasaros metu.

Į mokyklas grįš tik abiturientai ir nepažangūs moksleiviai

Rajono mokyklos nuo birželio 1 d. pradės mišrų ugdymo būdą. Tai yra, pažangūs moksleiviai mokslo metus tęs nutoliniu būdų. Tiesioginės konsultacijos bus teikiamos tik abiturientams ir moksleiviams, kuriems mokantis nuotliniu būdų iškilo mokymosi spragų. Konsultacijos vyks mažomis grupėmis.

Kiekviena švietimo įstaiga gali spręsti savarankiškai, kaip užbaigti mokslo metus, bet nė viena Kretingos rajono mokykla nepanoro dviems savaitėms priimti visų moksleivių, kadangi baiminamasi, jog sudėtinga sudaryti sąlygas maksimaliai saugiam nuo koronaviruso užkrato mokymuisi.  

 1,446 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes