Lygiai prieš metus, prisiekdama tarybai Jolanta Girdvainė žadėjo darbui atsiduoti visa širdimi.

Ko iš tikrųjų nepasakė Savivaldybės administracijos direktorė Jolanta Girdvainė tarybos nariams paskutinio posėdžio metu? Ogi, kad jiems melavo! Pūtė miglą visiems į akis apie didžiausią šios kadencijos pūlinį – sutartį su „LitCon“. Kol rajono politikai rinkosi purkštukus Sporto komplekse planuojamiems baseinams, svarstė, kaip iš šitos nelaimės išspausti kažkokį pliusą – na, bent jau susiplanuoti modernesnį kompleksą, sutartis su padus papusčiusia įmone visą šį laiką tebegaliojo. Ir tebegalioja iki šiol, nors direktorė paskutinio Tarybos posėdžio metu pasakė, kad sutartis jau nutraukta.

Direktorė atsiprašė

Po dviejų savaičių, šį ketvirtadienį, įvykusiame Ekonomikos ir finansų komiteto posėdyje direktorė pirmininko Dovydo Bajoro atsiprašė. Kaip protokole rašome – už tai, „jog Tarybos posėdžio metu suklaidino Tarybos narius, nes vis dėlto sutartis su UAB „Litcon“ dar nenutraukta“.

D. Bajorui pasiteiravus, kodėl, tebegaliojant sutarčiai su “LitCon”, Savivaldybė neprašė pinigų sporto kompleksui užbaigti, direktorė nurodė, jog paraiškų teikimo terminas jau pasibaigė. Ir tikino, jog nesinorėjo nieko apgaudinėti ir buvo teikiami tik tie projektai, kurie realiai galėtų gauti finansavimą. 

Tačiau ar šitais jos teiginiais irgi galima tikėti? O gal po kiek laiko paaiškės, kad ir vėl suklydo, nors nenorėjo meluoti?

Su visais kalbėjo, bet nežinojo

Štai koks trumputis straipsnio autorės dialogas penktadienį įvyko su J. Girdvaine (kalba netaisyta):

– Direktore, paaiškinkite, kaip nutiko, kad suklaidinote Tarybos narius dėl sutarties su “Litconu”?

– Iš tikrųjų procedūros yra prasidėjusios, bet paties fakto nežinojau, kad ji dar nenutraukta.

– Kaip ir kada sužinojote šį faktą?

– Iš karto po Tarybos posėdžio, praėjus kelioms dienoms (posėdis vyko balandžio 30 d. – aut. pastaba). Iš kalbos išėjo. Domėjausi, kaip sekasi mums tvarkytis su sporto komplekso darbų rangos konkursu. Ir paaiškėjo, kad sutarties nutraukimo procedūros dar nepasibaigusios, bet inicijuojame nutraukimą.

– Su kuo kalbėjotės?

– Su Savivaldybės darbuotojais.

– Kaip jūs galėjote nežinoti tokio fakto, kad sutartis dar nenutraukta?

– Prie ko čia tie faktai? Aš suklydau, Dovydo (Dovydo Bajoro – aut. pastaba) vakar (ketvirtadienį – aut. pastaba) atsiprašiau, bet vyksta procedūros, ir mes, Savivaldybė, esame šios sutarties nutraukimo iniciatoriai – ne įmonė, nes ji neturi tam pagrindo.

– Kas jus paskatino kalbėtis apie “LitCon” sutartį būtent tuo metu, po posėdžio, o ne anksčiau?

– Kiekvieną dieną kalbamės su darbuotojais darbiniais reikalais.

– Tačiau, jei nebūtų išėję iš kalbos, dar šiandien nežinotumėte, kad sutartis nutraukta?

– Ne išėjo iš kalbos! Aš domėjausi!

– Tuomet kodėl domėjotės jau po Tarybos posėdžio?

– Prie ko čia tas posėdis? Apie sporto kompleksą su Tarybos nariais kalbamės kiekvieną dieną.

(to posėdžio, kuris “ne prie ko”, metu buvo svarstoma direktorės veiklos ataskaita ir jai pritarta, nors ir vangokai – aut. pastaba)

– Kalbatės kiekvieną dieną su visais apie sporto kompleksą, bet nežinojote, kad sutartis nutraukta?

– Aš suklydau! Ko jūs iš manęs norite? Ką norite, kad pasakyčiau?

– Kad pasakytumėte, kuo remdamasi iki šiol tvirtinote, kad sutartis su „LitCon“ nutraukta?

– Buvo priimtas sprendimas nutraukti sutartį. Maniau, kad procesas pasibaigęs, bet kadangi su sporto kompleksu susijusių darbų yra labai daug – ir likučių skaičiavimas, ir lygiagrečiai medžiaga ruošiama teismui, vykdoma daugybė procedūrų. Aš suklydau, bet manau, kad niekas nuo to nenukentės.

Meras neišgirdo, o direktorei susipynė liežuvis?

Kaip Hamletui rūpėjo – būti ar nebūti, taip dabar visai Kretingai kyla klausimas – sąžinės ar proto – trūksta mero patikėtinei J. Girdvainei. Jos atsakymai perša mintį lyg ir prie antrojo varianto, bet kitas pokalbis su rajono vadovu A. Kalnius ir vėl susuka galvą – o gal vis dėlto sąžinės? Bent jau pastarajam.

Pateikiame „Švyturio“ pokalbį su rajono meru Antanu Kalniumi (kalba netaisyta):

– Kaip vertinate tai, jog Administracijos direktorė suklaidino tarybos narius, teigdama, jog sutartis su „LitCon“ buvo nutraukta, nors nebuvo?

– Normaliai. Žmogiška klaida.

– O ką atsakytumėte į tai, kad peršasi mintis, jog šis faktas buvo sąmoningai nuslėptas Tarybos posėdžio metu, kai buvo svarstoma jos ir mero veiklos ataskaita?

(juokiasi) Man labai keista – tas jūsų noras atrasti tą patį blogiausią.

– Ar jūs irgi nežinojote, kad sutartis su ‚LitCon“ nenutraukta?

– Aš viską žinojau.

– Jūs žinojote, kad sutartis su „LitCon“ nenutraukta, bet direktorei nepasakėte?

– Klausimas (posėdžio metu – aut. pastaba) buvo užduotas ne man, o direktorei.

– Bet jūs jos nepataisėte.

– Kartais, net kai sėdi posėdžių salėje, išgirsti ne visus žodžius.

– Dar pasitikslinsiu: taigi, jūs žinojote, kad sutartis su direktore nenutraukta, bet direktorė to nežinojo?

– Jūs, kaip visada, iškraipote. Direktorė tiesiog apsiriko atsakydama.

Tik lemtingas atsitiktinumas?

Trumpi „Švyturio“ pokalbiai su A. Kalniu ir J. Girdvaine, regis, leidžia daryti išvadą, kad vienam trūksta kompetencijos, kitam – sąžinės. O viena tikrai akivaizdu – abu tikrai nesitarė, ką kalbėti ir kaip suktis iš bjauriai nemalonios padėties. Tai va kaip būna – vieną sekundę esi laimės kūdikis su milijonu, o netrukus, žiūrėk – jau apsimelavęs prieš visą Kretingą.

 O gal ir ne. Gal tikrai taip ir buvo? Meras neišgirdo, o direktorei susipynė liežuvis? Juk žmogiška. Kam taip nebūna?

Beje, jeigu vieno klausos, o kito – kalbos padargai būtų tobulai dirbę paskutiniojo posėdžio metu, labai smarkiai tikėtina, kad būtų iš rikiuotės išėjusi rajono valdžia. Neoficialių šaltinių duomenimis, taryba labai rimtai svarstė nepritarti administracijos direktorės ataskaitai.

Kaip laiku tas klausos, kalbos ar mąstymo organų sutrikimas pasitaikė J. Girdvainei ir A. Kalniui! Ir būna gi Kretingoje tokių atsitiktinumų…

 3,482 peržiūrų (-a)

83% LikesVS
17% Dislikes
One thought on “Ko iš tikrųjų Administracijos direktorė nepasakė tarybai? Kad melavo?”

Comments are closed.

TAIP PAT SKAITYKITE