Povilas Černeckis ir Jolanta Girdvainė.

„Esate faktinis Savivaldybės administracijos direktorius“, – tokio komplimento ketvirtadienį vykusiame rajono tarybos posėdyje sulaukė Administracijos direktorės pavaduotojas Povilas Černeckis.
„Povilai, nereikia teisintis. Lenkiam galvą prieš jus. Esate faktinis Savivaldybės administracijos direktorius ir jeigu ne jūs, niekas Savivaldybėje nevyktų“, – pavaduotojui P. Černeckiui už darbą viešai padėkojo Tarybos narys Dovydas Bajoras, kai šis bandė ginti Savivaldybės administraciją dėl neparengtų projektų dviračių ar pėsčiųjų takams remontuoti ar įrengti.
Nemenka dalis rajono tarybos narių nepatenkinti Administracijos direktorės darbu ir darbų užkrovimu pavaduotojui, bet balandžio pabaigoje avansu pritarė jos veiklos ataskaitai.

Tačiau po ataskaitos patvirtinimo praėjus vos porai savaičių paaiškėjo, kad direktorė Tarybos nariams buvo pateikusi klaidinančią informaciją apie sutartį su “LitCon”.

Tarybos opozicija ir kai kurie daugumos nariai piktinasi, kad J. Girdvainė praktiškai niekada neturinti atsakymų nė į vieną jų klausimą. Nors meras Antanas Kalnius direktorę viešai užtaria, bet ir pats, prireikus aukštesnės kompetencijos reikalaujančio atsakymo, kreipiasi ne į ją, bet į P. Černeckį.
Dėl projektų stygiaus Kretinga negavo nė vieno euro bent vienam dviračių takui įrengti šiuo, epidemijos metu, kai Vyriausybė dosniai pabarstė pinigų šalies savivaldybėms.

Tarybos nariams pradėjus kritikuoti Administraciją dėl projektų stygiaus, į kritiką sureagavo ne J. Girdvainė, bet P. Černeckis, kas atskleidė, jog pavaduotojas ne tik neša pagrindinį darbų krūvį, bet ir prisiima atsakomybę už administracijos darbų pasekmes.

“Praėjusioje kadencijoje sulaukdavome Tarybos kritikos, kad rengiame projektus ir dedame juos į stalčius”, – taip į politikų kritiką sureagavo P. Černeckis.

Štai tada D. Bajoras ir padėkojo jam už nepriekaištingai atliekamas direktoriaus pareigas. Prie komplimentų pavaduotojui prisijungė ir Tarybos narė Jolita Vaickienė.

J. Girdvainė nesureagavo nei į Tarybos narių replikas dėl projektų trūkumo, nei į padėkas jos pavaduotojui.
Kretingos rajono Savivaldybė negavo finansavo dviračių ir pėsčiųjų takams remontuoti, bet finansinės injekcijos sulaukė kitiems projektams vykdyti: 178 tūkst. eurų Vilties g. atkarpai nuo kelio Kretinga – Kūlupėnai iki Padvarių pensionato suremontuoti, 370 tūkst. eurų – Vilniaus g. rekonstrukcijai.

Kretingos rajono mokesčių mokėtojams Administracijos direktorės pareigybė per metus atsiėjo 36 874 eurų.

Kas mėnesį J. Girdvainei priskaičiuojama 3 419 eurų.

 2,663 peržiūrų (-a)

73% LikesVS
27% Dislikes
One thought on “Pavaduotojui padėkojo už puikiai atliekamą direktorės darbą”

Comments are closed.

TAIP PAT SKAITYKITE