Šįvakar kretingiškiai pirmą kartą karantino metu rinkosi į viešą renginį mieste. Aisto Mendeikos nuotr.

Pasibaigus pavasariui, varžiusiam griežtais karantino draudimais, šiandien kretingiškiai ir salantiškiai pirmą kartą susitiko viešame renginyje.

Prie Kretingos kultūros centro šįvakar po darbo valandų susirinko kelios dešimtys kretingiškių, išsiilgusių atlikėjų pasirodymų gyvai, o ne iš interneto ekrano.

Koncertavo gyvo garso grupė „Ilex“, Kretingos rajono kultūros centro „Kangoo Jumps“ šokio kolektyvas ir gimnastikos klubas „Gracija“.

Salantų miesto skvere muzikinę programą atliko Salantų kultūros centro liaudiškos muzikos kapela „Strazdelis“. 

Šiais trumpučiais, bet svarbiausia – gyvais, koncertais Kretinga įsitraukė į visoje Lietuvoje šiandien vykusią visuotinę akciją „Ačiū, Lietuva“, kuria buvo dėkojama Lietuvos žmonėms už sėkmingai įveiktą pirmąją COVID-19 bangą ir raginama išlaikyti susitelkimą bei viltį, kad ryžtingai būtų įveikti ir kiti ateityje dar laukiantys iššūkiai.

Į akciją įsitraukė 36 Lietuvos savivaldybės su 253 muzikiniais kolektyvais.

Primename, kad dėl karantino režimo reikalavimų renginiuose būtina laikytis saugaus atstumo, atvirose erdvėse nuo birželio 1 d. negali būti daugiau nei 300 žmonių.

Akcijos iniciatorė – Lietuvos Respublikos Vyriausybės kanceliarija, partnerės – Lietuvos savivaldybių asociacija ir Lietuvos kultūros centrų asociacija.

 2,896 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes