Viena iš keturių čempionų, Kretingai parvežusių auksą - Greta Intaitė. Algirdo Dėringio nuotr.

Praėjusį savaitgalį įvyko Lietuvos Kyokušin Karate federacijos organizuojamos nuotolinės moksleivių KATA pirmenybės – “Juodo diržo kelias”. KATA rungtis – tai kovos su šešėliu technikos demonstravimas, atliekant rankų bei kojų smūgių kombinacijas įvairiose stovėsenose.
Tiesa, šįkart, dėl karantino sąlygų, renginys pirmą kartą organizuotas virtualioje erdvėje. Tačiau tai nesustabdė perspektyvių sportininkų ir varžybose sudalyvavo per 250 kovotojų iš visos Lietuvos. Šiose varžybose startavo ir eilę metų stipriausia Karate Kyokušin mokykla “SHODAN”. Kretingiškių pasirodymas itin sėkmingas, renginio metu iškovota 18 apdovanojimų iš kurių 4 aukso, 4 sidabro ir 10 bronzos.
Čempionais tapo: Domas Venckus, Eimantas Galdikas, Greta Intaitė, Matas Jonauskas. Verta paminėti, kad Greta Intaitė yra U16 amžiaus grupės Lietuvos rinktinės narė, o Matas Jonauskas suaugusiųjų rinktinės narys, abu yra pelnę ne vieną apdovanojimą.
Vicečempionų vardus pelnė: Viktorija Lubytė, Leonas Alčauskas, Martina Gurinovaitė, Rokas Pipiras.
Trečiąsias vietas iškovojo: Neda Liepa Galdikaitė, Markas Budrys, Motiejus Rimkus, Justas Jonušas, Tadas Vainutis, Austėja Beniušytė, Domantas Viskontas, Kazimieras Samsonovas, Dominykas Lubys, Edgaras Lūža.
Karatė mokyklos „SHODAN” trenerių komanda džiaugiasi, kad sportininkams buvo sudaryta galimybė išbandyti jėgas unikaliose varžybose, pasisemti naujos patirties, nugalėti savo baimes. Tiesa, toks pergalių skaičius parodė ne tik nusiteikimo, bet, visų pirma, nuoseklaus darbo rezultatus. Visą karantino laikotarpį vyko online treniruotės, mokiniai palaikė fizinį pasirengimą, lavino technikos žinias.


Galbūt tai puikus startas prieš dar didesnį renginį, mat jau birželio 13 d. karatistai turės galimybę susikauti su geriausiais Europos kovotojais. Karate pasaulio atstovai aktyviai ruošiasi pirmajam nuotoliniam Europos KATA čempionatui.
Kalbant apie technikos tobulėjimą, dar vienas itin svarbus žingsnis kovotojo kelyje – aukštesnis diržas. Vos prieš kelias dienas sportininkai jau sugrįžo į įprastas grupes ir nuotoliniu būdu pradėtą darbą tęsia gyvai – ruošiamasi birželio 27 d. kvalifikaciniam diržų kėlimo egzaminui.

 2,780 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes