Vos prieš dvi savaites pirmą kartą į rankas paėmusi kankles Vilija Dirgėlaitė (iš kairės) ir kanklininkės Vitalija Valeikienė bei Jolanta Japertienė karantino metu subūrė naują kolektyvą.

Nėra to blogo, kas neišeitų į gerą. Taip ir šitas karantinas tris vydmantiškes, muzikos mylėtojas, visai netikėtai ir visai neplanuotai subūrė į naują kolektyvą.

Rytoj sveikins Islandiją Nepriklausomybės proga
Naujų atradimų kupiną istoriją papasakojo Kretingos rajono kultūros centro Vydmantų skyriaus vedėja Jolanta Japertienė.
Pasirodo, Kretingos rajono kultūros centras, prisitaikęs prie darbo nuotoliniu būdu, sumanė Islandijos Nepriklausomybės proga, minimos birželio 17-ąją, sukurti muzikinį sveikinimą. Juk Islandija – pirmoji šalis, pripažinusi Lietuvos Nepriklausomybę.

Kretingos rajono kultūros centro kanklininkė Vitalija Valeikienė pasiūlė J. Japertienei suburti kankliuojančius vaikus ir nusiųsti Islandijai jų atliekamą muzikinį kūrinį.
„Bet per karantiną vaikai mažai kankliavo. Supratome, kad naują kūrinį juos išmokyti bus itin sudėtinga, tad mudvi pasiėmėme savo kankles ir pradėjome dviese skambinti“, – pasakojo J. Japertienė.

Pirmą kartą skambino kanklėmis
Kadangi kūrinys skirtas trims balsams, moterys suprato, kad reikia kviestis ir trečią. Taip J. Japertienė pasiūlė prisijungti itin talentingai Vydmantų moterų ansamblio dainininkei Vilijai Dirgėlaitei.
Vilija apskritai pirmą kartą gyvenime į rankas paėmė kankles, bet per dvi savaites išmoko skambinti!
Moterų balsai puikiai derėjo ir jų atliekamas kūrinys jau yra net nufilmuotas bei sumontuotas muzikinis sveikinimams, kuris viešai nuskambės būtent rytoj, kai Islandija minės savo Nepriklausomybę.
Beje, Vilija pirmą kartą ne tik kanklėmis skambino. Vydmantiškė iki šiol nebuvo net dėvėjusi tautinio kostiumo.

 2,143 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes