Per šventinį savaitgalį, liepos 3–6 dienomis, didžiausiame šalies kurorte patruliavo ekologiškas policijos automobilis – elektromobilis „Hyundai Ioniq“.

Patruliuodami Palangoje ir Šventojoje, kurorto pareigūnai užfiksavo 67 greičio viršijimo atvejus, daugiau kaip pusė iš jų – leistinas greitis būdavo viršijamas nuo 20 iki 30 km/h.

Ekologišką elektromobilį Klaipėdos apskrities VPK įsigijo iš 2014–2020 m. Interreg V-A Latvijos ir Lietuvos bendradarbiavimo per sieną programos projekto SCAPE lėšų. Palangos pareigūnams naudoti jis perduotas 2019 m. lapkritį. Nuo tada juo intensyviai patruliuojama, ypač šiltuoju metų laiku – per mėnesį vidutiniškai nuvažiuojama apie 1000 km.

Taip pat dirbama viešuosiuose renginiuose, vykstama į vietas, kur didesni žmonių srautai.

Automobilyje sumontuota itin moderni įranga gali fiksuoti ir atvažiuojančių, ir nuvažiuojančių automobilių greitį, pažeidimus nustatinėti galima važiuojančiu elektromobiliu, ar jam stovint. Ekologiškoje policijos transporto priemonėje esanti automatinė automobilių numerių atpažinimo sistema gali ne tik užfiksuoti transporto priemonės važiavimo greitį, pažeidimo vietos tikslų adresą ir GPS koordinates, bet ir nusiųsti pažeidimo duomenis į Lietuvos policijos naudojamą Administracinių nusižengimų registrą.

Patruliuojant elektromobiliu per šiuos metus jau užfiksuota 2270 greičio viršijimo atvejų, vidutiniškai po 350–400 per mėnesį.

Šią vasarą moderniu ekologiškuoju elektromobiliu planuojama patruliuoti visoje Klaipėdos apskrityje, taigi, ir Kretingos mieste ir rajone.

 1,834 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes