Jau šeštą kartą vykusioje Kretingos krepšinio stovykloje dalyvavo 58 jaunieji sportininkai. Stovyklos organizatorių nuotr.

Birželio 25 – liepos 2 dienomis vykusioje Kretingos krepšinio stovykloje jaunieji sportininkai turėjo galimybę mokytis iš Lietuvos krepšinio garsenybių.

Vyko jau šeštą kartą
Sporto mokyklos ir krepšinio klubo „Kretinga“ trenerio Arimanto Mikaločiaus iniciatyva jau šešti metai su jaunaisiais mūsų miesto krepšininkais savo patirtimi dalinosi garsūs krepšininkai bei treneriai iš kitų Lietuvos miestų.


Šiemet stovykloje dalyvavo net 58 vaikai, kurių didžioji dalis – Kretingos sporto mokyklos auklėtiniai.
Visi stovyklos dalyviai buvo paskirstyti į tris grupes.
Su dviem vyriausiųjų grupėmis du kartus per dieną treniruotes vedė net 22 skirtingi treneriai ir profesionalūs žaidėjai iš visos Lietuvos.
O mažiausiųjų grupė ne tik treniravosi, bet ir 4 valandas per dieną užsiėminėjo edukacinėmis –pažintinėmis kelionėmis po Kretingos rajoną, vyko į Klaipėdos baseiną, bendravo ir dalyvavo estafetėse su Lietuvos kariuomene bei turėjo daug kitos veiklos.


Per karantiną išsiilgo sporto
Stovyklos iniciatorius ir organizatorius Arimantas Mikaločius prisimena, kad prieš 6-erius metus idėja rengti krepšinio stovyklą kilo ekspromtu ir džiaugiasi, kad vaikai su dideliu noru laukia šio jau tradiciniu tapusio renginio.


„Šias metais stovyklos dalyvių sąrašas užsipildė labai greitai. Gal ir padėjo karantinas, nes vaikai išsiilgę sporto. Pagrindinis šios stovyklos tikslas – suteikti galimybę Kretingos sporto mokykloje krepšinio treniruotes lankantiems vaikams pasisemti žinių bei neįkainojamų patarimų, kuriais dalijosi garsūs Lietuvos trenerių bei profesionalūs žaidėjai“, – „Švyturiui“ sakė A. Mikaločius.
„Turėjome labai daug darbo ir manau, kad vaikai per šias 8 dienas patobulėjo ir įgavo ne tik žinių, bet ir motyvacijos toliau sportuoti. Kiekvienais metais į šią stovyklą atvykstančių gretos didėja. Tai rodo, kad dirbame kryptingai. Noriu padėkoti vaikams, treneriams bei visiems, padėjusiems organizuojant šią stovyklą ir tikiuosi, kad su laiku ji taps dar gausesnė“, – kalbėjo stovyklos organizatorius.

Stovykloje patarimus jauniesiems krepšininkams dalijo ir Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjai (geltonais marškinėliais iš kairės) Eimantas Bendžius, Arnas Butkevičius bei “Nevėžio” žaidėjas Julius Kazakauskas.

 2,534 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes