Ketvirtadienį į Kretingą atkeliavo 110 t gumos granulių, skirtų naujajam futbolo stadionui. Ligitos Sinušienės nuotr.

Ketvirtadienį iš Lenkijos į Kretingą atkeliavo 110 tonų gumos granulių, skirtų naujajam futbolo stadionui. Jei ne prastas oras, dangos klojimo darbai šią savaitę jau būtų buvę ir pradėti.

Darbams pradėti laukia saulės
„Apmaudu, kad nei vakar, nei šiandien negalėjome pradėti darbų dėl subjurusio oro, nes, laikantis technologinių reikalavimų, dangą kloti galima tik esant visiškai sausam orui“, – sakė remonto darbus stadione vykdančios UAB „Alkuras“ direktorius Kazys Urbonas.

Štai taip buvo keliami maišai su granulėmis, kurių kiekvienas sveria po toną. Ligitos Sinušienės nuotr.


„Taigi, dabar stebime orus, laukiame, kol liausis lietus, nes darbai turi trukti apie mėnesį. Taigi, vos tik išlįs saulė, kuo skubiau galėsime pradėti ir užbaigti darbus“, – kalbėjo K. Urbonas.


Daugiau nei 100 t specialių granulių iš Lenkijos į Kretingos stadioną buvo atgabentos penkiais sunkvežimiais.


Prieš mėnesį atkeliavo dirbtinė danga
Prieš mėnesį į Kretingą buvo atgabenta apie 800 kvadratinių metrų dirbtinės žalios dangos, supakuotos į 31 ruloną.


Pagal šiuolaikes technologijas futbolo stadione bus klojami trys sluoksniai dangos.
Naujoje futbolo aikštėje vyksiančias rungtynes galės stebėti 500 žiūrovų. Jų, kaip ir atsarginių žaidėjų bei trenerių, vietos įsikurs po stogu, taip pat 10 vietų bus pritaikyta žmonėms su negalia.
Greta sporto komplekso esančioje taip vadinamoje bevardėje gatvėje atsiras vieta autobusams, kurioje jie galės tik išleisti atvykusius sportininkus ar sirgalius. O jų stovėjimo vieta numatyta kiek toliau. Šioje gatvėje įsikurs ir automobilių stovėjimo aikštelė.

Daugiau: krovinių pervežimas

 1,713 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes