Kretingos technologijos ir verslo mokykla jauniems žmonėms padeda ir verslo pagrindus.

Kretingoje esti tokia mokykla, į kurią mokiniai sugrįžta, net ir gavę diplomus – įgyti ir po antrąją specialybę! Praturtėję žiniomis, padrąsinti puikių mokytojų, dirba savo svajonių darbus ar įkuria verslus bei drąsina čia mokytis draugus. Tai – Kretingos technologijos ir verslo mokykla, kurioje mokosi ne tik kretingiškiai.
Ką jiems davė Kretingos technologijos ir verslo mokykla, pasakoja buvę mokiniai ir jų tėvai.

Vaiga Butkienė. Asmeninio archyvo nuotr.


Vaiga Butkienė, buvusi šios mokyklos moksleivė:
– Sakyčiau, tiesiog atsidūriau laiku ir vietoj (šypsosi). Iš tiesų įgijau net dvi specialybes: pirmąją – prieš 10 metų, antrąją – prieš dvejus. Ir nė vienos nesigailiu. Abi sudėjo didelius pagrindus ne tik profesijai, bet ir gyvenimui. Padavėjos barmenės specialybė buvo mano pirmoji.
Vėliau, aišku, prasidėjo šeimyninis gyvenimas, o vaikams ūgtelėjus vėl susidomėjau studijomis. Jaučiau, kad tiesiog noriu kažką pakeisti. Kaip tik sužinojau, kad renkama nauja – apželdinimo grupė. Labai tuo susidomėjau, nors šeimoje niekas išskirtinai nesidomėjo augalais, o štai man buvo įdomu. Tad ir įstojau tiesiog iš įdomumo ir tapau dekoratyvinio apželdinimo ir verslo darbuotoja.

Vienas iš Vaigos Butkienės floristinių kūrinių. Asmeninio archyvo nuotr.


Pamenu, kad prieš baigiamuosius tiesiog kalbantis su artimaisiais, iškilo mintis apie savo verslą. O kodėl ne? Kodėl nepabandžius? Ir šitas pabandymas išaugo iki sėkmingo verslo, ėmiau gauti pirmuosius užsakymus. Kai pradėjau mokytis apželdinimo specialybės, tikrai nė minties neturėjau, kad iš šito mokslo galima verslą sukurti. O štai, dabar tai – mano pragyvenimo šaltinis.
Su dėstytojais ir iki šios dienos bendrauju, dar nuo profesinės laikų. Ypač su puikia mokytoja ir specialiste Rita Andrijauskiene, kuri visuomet padeda. Galiu jai drąsiai bet kada paskambinti, jei iškyla kokių klausimų darbe – visuomet patars.
Apželdintojas – tokia specialybė, kuriai dažnai atsakymo reikia čia ir dabar. Todėl labai gerai, jei turi patikimą specialistą, su kuriuo iškart gali pasitarti. Juk visko neprisiskaitysi, o dėstytoja –kaip atvira knyga. Verslo pradžioje teko konsultuotis ir dėl augalų pavadinimų, net dėl pušų ligų.
Dabar turiu ir šeimą ir verslą, bet toliau gilinu žinias, įstojau į Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegiją.
Labai džiaugiuosi, kad baigiau Kretingos technologijos ir verslo mokyklą. Siūlyčiau čia stoti tiems, kurie tiesiog nori pagilinti, pavyzdžiui, floristikos žinias. Ir, aišku, tiems, kurie svajoja apie savo verslą, bet galbūt nedrįsta, nežino, nuo ko pradėti. Tikrai nėra ko bijoti!

Karolis Liaučys. Asmeninio archyvo nuotr.


Kretingos technologijos ir verslo mokyklos moksleivis Karolis Liaučys:
– Į automechanikų kursą įstojau prieš dvejus metus. Nors dar mokaus, bei jau ir dirbu pagal specialybę. Man Kretingos technologijos ir verslo mokyklą parekomendavo draugai. Tikrai nesigailiu šio pasirinkimo. Mokydamasis nejaučiu streso, kolektyvas irgi puikus. Su auklėtoju Valdu Tuinyla ir kitais dėstytojais nuoširdžiai bendraujame. Visi mokytojai draugiški, viską supranta, padeda. Egzaminus gerai išlaikiau, dirbu, džiaugiuosi. Stodamas iškart žinojau, kad būsiu automechaniku, tad gavau tai, ko tikėjausi. Tikrai nesigailiu ir nebijau ateities.

Elijus Viskontas. Autorės nuotr.


Vienuoliktokas Elijus Viskontas:
– Mes tik kitais metais rinksimės specialybę, kol kas viska vyksta bendrai, bet jau žinau, kad eisiu į automechanikus. Noriu kažką su tuo daryti, sukuosi šioje aplinkoje. Džiaugiuosi, kad sulaukiu palaikymo ir mokykloje ir iš šeimos. Žinau, ko noriu, stengiuosi visur dalyvauti – tuomet ir pačiam smagu. Smagu, kai pasiseka, kad mokykloje yra daug veiklos. Mokykloje – puiki atmosfera, klasiokai – draugai, sutariam ir su mokytojais. Auklėtoja Aušra Greikštaitė labai stengiasi dėl mūsų, vis mus paragina, visur tempiasi. Gal todėl kažkaip ir tų pamokų nesinori praleisti. Net nežinau, ar tik mūsų auklėtoja tokia rūpestinga, ar ir kiti auklėtojai.


Renata Viskontienė, Elijaus mama:
– Sūnus į Kretingos technologijos ir verslo mokyklą įstojo 2019 metais. Pasvarstėme, kad čia tuo pačiu šūviu du zuikius nušausim – Elijus ir baigs mokyklą, ir įgys specialybę. Kaip mama esu labai patenkinta, džiaugiuosi ir matau, kad vaikas džiaugiasi. Grįžta namo patenkintas, mokykloje atmosfera gera, valgykloje – skanus maistas.
Nors sūnus tik šiais metais įstojo, jau nebesuskaičiuoju kiek įvairiausių renginių per metus vyko mokykloje: LIK‘O varžybos, šiaurietiško ėjimo pamokos, poezijos festivalis „My Valentine“. Ir į senelių namus Padvariuose važiavo, ir spektaklį „12 mėnesių“ statė, ir su tuo spektakliu visur važinėjo, ir atvirų dienos buvo. Visų ir nepamenu.
Sūnus noriai eina į mokyklą, net nereikia raginti. Per visus mokslo metus gal tik kokias tris ar penkias pamokas praleido.

Audronė Aniulytė. Asmeninio archyvo nuotr.

Audronė Aniulytė, šiemet baigusi šią mokyklą, bet su ja neatsisveikinusi – svarsto čia mokytis kitos specialybės:
– Viskas prasidėjo nuo to, kad kartu su mama apsilankėme Kretingos technologijos ir verslo mokyklos atvirų durų dienose. Ten buvo labai įdomu, pats renginys labai patiko. Dar tuomet sužinojau, kad čia galima baigti ir vidurinį mokslą, ir kartu įgyti specialybę. Tai, žinoma, buvo didelis pliusas. Taip ir įstojau.
Po dešimtos klasės pasirinkau virėjos specialybę. Kolektyvas draugiškas, geras, nėra to nesveiko streso, kurio kitur būna. Besimokant iškilo problemų su sveikata, tad buvau labai nustebinta, kai sulaukiau palaikymo ir pagalbos iš mokytojų. Visi iš širdies rūpinosi, drąsino: „Tik pirmyn“.
Šį birželį baigiau mokslus, bet iš tiesų jau svarstau apie antrą specialybę čia – floristiką.

Janina Aniulienė, Audronės mama:
– Anksčiau dukra bijojo ir prie keptuvės prieiti, kažką sudeginti, o dabar kepa namie visokius tortus ir pyragus mandriausius. Vaikai šioje mokykloje tikrai daug išmoksta, su keliomis mamomis per diplomų teikimą pašnekėjom, kad štai, atrodo, atvedėm savo „kleckus“, o dabar kokie eina atsiimti diplomų – tikri vyrai ir merginos, užaugę. Ir pasitikėjimo savimi įgijo, ir savarankiškumo.
Mokyklos direktorės pavaduotojos abi nuostabios – Raimonda Laureckienė ir Rita Andrijauskienė. Ir visi mokytojai puikūs. Tikrai eikit ir mokykitės, nelaukit, neieškokit svetimų dievų. Turim tokią nuostabią mokyklą savo mieste, tad mylėkim ją ir palaikykim!

 6,958 peržiūrų (-a)

96% LikesVS
4% Dislikes
2 thoughts on “Kretingos technologijos ir verslo mokykla įgalina pradėti ir savo verslą”
  1. Mokyklą reikia palaikyti. Kretingoje jos trūktų ir mokytojai ten puikūs, tiesa, daug puikių išėjo… Bet administracija tikrai netinkama…

  2. Tikrai kokia puiki mokykla, kokius rašytojus išugdė, tiesiog literatai….Puiki reklama…

Comments are closed.

TAIP PAT SKAITYKITE