Nuo šiandien privaloma izoliuotis, į Lietuvą atvykus ir iš Lenkijos bei Kipro. Asociatyvi nuotr.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) papildė sąrašą valstybių, kurių piliečiai arba teisėtai jose gyvenantys asmenys gali atvykti į Lietuvą. Pablogėjus epidemiologinei situacijai Lenkijoje ir Kipre, iš šių šalių atvykstantiems nuo šiandien privaloma 14 dienų izoliacija, bet užsieniečių atvykimas ribojamas nebus.

Olandams ir islandams atvykti draudžiama

Iš Nyderlandų ir Islandijos užsieniečiams atvykti draudžiama. Iš šios šalies grįžtantiems Lietuvos piliečiams arba užsieniečiams, atvykstantiems darbo reikalais arba su specialiu leidimu, teks izoliuotis 14 dienų.

Operacijų vadovo sprendimu patvirtintas sąrašas galioja nuo šiandien, rugpjūčio 10 d., ir bus atnaujintas kitą savaitę.

SAM primena, kad ši tvarka galioja užsieniečiams iš Europos ekonominės erdvės (EEE) valstybių, Šveicarijos, Jungtinės Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystės.

Lietuviai gali atvykti iš bet kurios šalies

Primename, kad paveiktomis koronaviruso infekcijos šalimis laikomos tos šalys, kuriose sergamumo rodiklis per paskutiniąsias 14 dienų yra didesnis negu 16 atvejų 100 tūkstančių gyventojų.

Lietuvos sergamumo koronaviruso infekcija rodiklis per savaitę pakilo – nuo 5,7 iki 7,6, tačiau vis dar išliekame patikimų valstybių sąraše. Tai reiškia, kad Lietuvos piliečiams, kaip ir anksčiau, leidžiama atvykti iš bet kurios šalies.

Operacijų vadovo sprendimą rasite ČIA .

Parengta pagal SAM informaciją

 11,859 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes