Lauko krepšnio turnyro nugalėtojai „Buivolai“ (žaliais marškinėliais), įveikę „ANVOS“ komandą (dešinėje), bei trečios vietos laimėtojai „Antiviruso“ ekipa. Organizatorių nuotr.

Praėjusį šeštadienį finišavo naujai renovuotoje Jurgio Pabrėžos gimnazijos krepšinio aikštelėje visą mėnesį vykusios Kretingos rajono vasaros lauko 5×5 krepšinio turnyras, kurį organizavo Kretingos rajono švietimo ir kultūros skyrius bei Kretingos krepšinio klubas „Kretinga“.


Turnyre norą dalyvauti pareiškė aštuonios komandos.
Sužaidus visus susitikimus pogrupiuose, paaiškėjo, kad finale varžysis „Buivolai“ ir „ANVA“, dėl 3-os vietos susitiks „Paskutinis šokis“ ir Antivirusas“, o dėl mažosios paguodos taurės rungsis „Riflis“ ir „Virusas“.
Paguodos taurės rungtynėse didelė intriga neužsimezgė ir nuo pat pirmų minučių pirmavę užtikrintą pergalę rezultatu 73-54 iškovojo „Riflio“ sportininkai.


Rezultatyviausiai „Riflio“ komandoje žaidė Justas Žiubrys, surinkęs 28-uonis taškus, o „Viruso“ ekipoje geriausiai sekėsi Arvydui Bružui, pelniusiam 13-a taškų.
Rungtynėse dėl 3-ios vietos tarp „Paskutinis šokis“ ir „Antivirusas“ komandų intrigos buvo daugiau ir visas rungtynes pirmaujanti ekipa keitėsi gan dažnai.
Vis dėlto susitikimo pabaigą sėkmingiau sužaidę pergalę rezultatu 88-79 šventė „Antiviruso“ krepšininkai, kurių gretose rezultatyviausiai rungtyniavo 25 taškus pelnęs Tadas Budrys.
„Paskutinio šokio“ komandos neišgelbėjo net 39 taškus pelnęs Kornelijus Stonkus.
Finalas šį kartą, drąsiai galima sakyti, buvo į „vieną krepšį“ nuo pat pirmųjų susitikimo minučių.
Visą žaidimą dominavę pagrindinę taurę ir nugalėtojų vardus pelnė „Buivolai“, savo varžovus „ANVA“ nugalėję rezultatu 93-67, kurių gretose sunkiai sustabdomas buvo 21 tašką įmetęs Karolis Opulskis. „ANVOS“ komandoje rezultatyvumu išsiskyrė Karolis Pozingis, kurio sąskaitoje – 21 pelnytas taškas.

Rezultatyviausi pirmenybių žaidėjai:
Kornelijus Stonkus,
„Paskutinis šokis“, – 156 taškai;
Arvydas Toliušis, „ANVA“, – 129 taškai;
Matas Budrys, „Buivolai“, – 112 taškų.

Naudingiausi komandų žaidėjai:
Karolis Opulskis, „Buivolai“;
Kristupas Pozingis, „ANVA“;
Tadas Budrys, „Antivirusas“;
Dovydas Vengalis, „Paskutinis šokis“.

 5,820 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes