„Kretingiškiai“ po truputį atranda pergalės receptą. Real moments nuotr.

Praėjusį šeštadienį Kretingos „Minijos“ futbolo klubas LFF 1 lygos 10-ojo turo rungtynėse savo žiūrovų akivaizdoje rezultatu 2:0 užtikrintai įveikė Mažeikių „Atmosferos“ komandą.


Atranda savo žaidimą
Rungtynes esant dideliam karščiui daug aktyviau pradėjo „Minija“, tačiau per pirmąjį pusvalandį nieko įsimintino sukurti nepavyko.
36-ąją rungtynių minutę po gražios kombinacijos aikštės viduryje, vienas prieš varžovų vartininką atsidūrė „minijiečių“ puolėjas iš Portugalijos Joao ir tiksliu bei galingu smūgiu pelnė pirmąjį rungtynių įvartį. Vos už poros minučių tas pats Joao dar kartą buvo išvestas vienas prieš „Mažeikių“ komandos vartininką, tačiau jo pergudrauti antrą kartą per trumpą laiką nesugebėjo.


Per antrą kėlinį užgriuvo priešininkus atakomis
Antrasis rungtynių kėlinys prasidėjo galingu „Minijos“ atakų škvalu.
53-iają minutę, jau trečią kartą šiose rungtynėse vienas prieš varžovų vartininką atsidūrė „kretingiškių“ puolėjas Joao ir tiksliu smūgiu padvigubino savosios komandos persvarą.

„Kretingiškiai“ po truputį atranda pergalės receptą. Real moments nuotr.


Pelnę antrąjį įvartį „Minijos“ futbolininkai dar labiau suaktyvino savąjį žaidimą ir tiesiog pradėjo kurti pavojingas progas prie „Atmosferos“ vartų vienas po kito. Per paskutinį rungtynių pusvalandį vieni prieš varžovų vartininką atsidūrę „minijiečių“ krašto saugai Antonas Solovyevas ir Sibusiso Magwaza, puolėjas ir abiejų įvarčių autorius Joao bei gynėjas Gustas Gumbaravičius nė vienas neišnaudojo puikios progos.
Tačiau net ir iššvaisčiusi aibę labai gerų akimirkų padidinti savo persvarą „Minija“ pasiekė užtikrintą pergalę prieš Mažeikių „Atmosferą“.
Minijos sudėtis: Eimantas Brezgys, Neilas Urba, Deividas Šiuša, Antonas Solovyevas, Gvidas Juška, Ainis Vilavičius(kap), Valdas Jašmontas, Gustas Gumbaravičius, Gabrielis Bezerra, Sibusiso Magwaza, Joao Ferreira. Po keitimo: Lukas Jakumas, Aidas Pipiras, Erikas Jonauskis, Laurynas Bauža.


Vilniuje – dvikova prieš „Žalgirio” jaunimą
Šeštadienį “Minijos” laukia dar viena tolima kelionė į “sostinę” ir rungtynės prieš tiesioginius oponentus dėl patekimo į geriausių komandų aštuntuką Vilniaus “Žalgirį B”.
Šios komandos pagrindą sudaro Vilniaus “Žalgirio” akademijos jaunieji futbolininkai, kurių nemaža dalis treniruojasi su pagrindine komanda, kuri varžosi Lietuvos aukščiausioje lygoje ir šiuo metu yra čempionato lyderė.
„Žalgirio B“ komandoje kaip potencialiai pavojingiausius žaidėjus būtų galima išskirti saugą Motiejų Burbą ir ryškų lyderį atakos „smaigalyje“ rungtyniaujantį Meinardą Mikulėną, kuris per 10 rungtynių varžovams atseikėjo 9 įvarčius.
Praėjusiame sezone „Minija“ abu kartus pranoko „Žalgirio B“ ekipą: pirmajame rate išvykoje minimalia persvara 1:0, o antrojoje tarpusavio dvikovoje Kretingoje jau daug užtikrinčiau – 4:0.


Galimybė aplenkti varžovus
Vilniaus „Žalgiris B“ per 10 rungtynių yra surinkęs 11 taškų ir rikiuojasi 10-oje lentelės vietoje.
„Minija“ su 8 taškais užimą 12 vietą turnyrinėje lentelėje.
Pasiekę pergalę tarpusavio rungtynėse „kretingiškiai“ netik aplenktų savo šios dienos varžovus, bet ir smarkiai padidintų savo galimybes patekti tarp stipriausių 8 komandų 1-oje lygoje.

 5,710 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes