Kretingos rajono policijos komisariato darbu nepatenkintas kretingiškis teisybės ieškojo teismo salėje.

Už lenkimą pėsčiųjų perėjoje 170 eurų bauda nubaustas ir vairuotojo pažymėjimo 3 mėnesiams netekęs vyras Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmų salėje aiškino nesuprantąs, kur suklydo: „Ar tikrai situacija susiklostė tokia, kad aš buvau negeras vairuotojas?“ – prašė jis išsiaiškinti teismo.

Policijos pareigūnai vyrą sustabdė balandžio 28-osios vidurnaktį, Klaipėdos gatvėje ties 25 namu. Abu tąkart patruliavę pareigūnai patikino, jog kretingiškio automobilis tikrai atliko lenkimo manevrą pėsčiųjų perėjoje: „Pilietis nelabai gaudėsi, kur ta perėja“, – dar paaiškino vienas iš jų.

Teismo posėdžio metu ne kartą, su kiekvienu liudytoju atskirai, buvo žiūrimas ir bendravimo su vairuotoju vaizdo įrašas, aiškintasi, kur ir kaip buvo atliktas lenkimas. Vis tik kretingiškis laikėsi savo ir abejojo pareigūnų kompetencija: esą iš vietos, kur tąkart stovėjo pareigūnų automobilis, visiškai neįmanoma buvo pamatyti, kas vyksta kairėje: „Aš nesuprantu, kokią klaidą padariau?“, – ne kartą klausė jis.

Teismo salėje liudytoja buvusi ir tą balandžio 28-osios vidurnaktį keleivio vietoje sėdėjusi vyro sutuoktinė pasakojo, kad bevažiuojant namo susidurta su keistai kelyje besielgiančiu „Volkswagen Passat“ automobiliu.

„Jis važiavo labai lėtai, mes jam iš paskos. Kai bandėme lenkti, tas automobilis padidino greitį. Mažinant greitį, automobilis priekyje jį irgi mažino. Kažkoks žaidimas“, – teismui pasakojo ji.

Nei pėsčiųjų perėjos, nei kelio ženklų moteris sakė nepastebėjusi, o pareigūnams, juos sustabdžius, šitos istorijos tąkart irgi neatskleidė – esą nenorėjo kištis. Vis tik vienas iš pareigūnų liudydamas minėjo, kad lenkimui „Passat“ netrukdė.

Posėdžio metu kretingiškis neslėpė savo pasipiktinimo policijos darbu.

„Policija nedaro savo darbo“, – kartojo jis, tačiau taip ir nesugebėjo paaiškinti, kodėl jis laiko save teisiu.   Kretingiškio teigimu, jis pažeidimo nepadaręs, nes lenkęs ne perėjoje.

Teismas savo verdiktą skelbs šiandien.

Irma Antanaitytė

Karolio Bakūno nuotr.

 1,080 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes