Trečios pagal pajėgumą Lietuvos regioninės krepšinio lygos A divizione žaidžianti Kretingos komanda sezoną pradėjo gana sėkmingai – pirmosiose dviejose rungtynėse praėjusį penktadienį namuose įveikta pajėgi Kauno rajono „Omegos“ komanda, o kitą dieną svečiuose dramatiškame susitikime nusileista Tauragės klubui.

Kretinga – „Omega“ – 78:70

Palaikomi į Kretingos sporto mokyklos salę gausiai susirinkusių gerbėjų pirmąsias sezono rungtynes kretingiškiai pradėjo gana nervingai ir atkaklios rungtynės vyko taškas į tašką.

Po pirmojo kėlinio Kretinga į priekį išsiveržė trimis taškais – 21:18, tačiau po antrojo kėlinio svečiai skirtumą sušvelnino iki minimumo – 35:34, o likus žaisti paskutiniajam ketvirčiui komandos trumpam poilsiui išsiskirstė pasiekus lygybę – 52:52.

Jei kretingiškiai šiose rungtynėse gana taikliai 44,6 proc. taiklumu atakavo iš vidutinio atstumo (21 dvitaškis iš 47 metimų), tai dauguma tritaškių lėkė pro šalį.

Per rungtynes Kretingos krepšininkai iš tritaškių zonos metė 22 kartus, o tikslą pasiekė vos 6 metimai.

Bet būtent tie reti tritaškiai ketvirtojo kėlinio pabaigoje leido palaužti kauniečius.  Iki rungtynių pabaigos likus 2 minutėms šeimininkai pirmavo vos 2 taškais ir susitikimo baigtis buvo visiškai neaiški.

Rungtynes perlaužė du tritaškiai

Tačiau tuomet prabilo šias rungtynes rezultatyviausiai sužaidęs Domininkas Matutis, kuris vieną po kito įskraidino du tolimus metimus. Rezultato skirtumui šoktelėjus iki 8 taškų, kauniečiai suprato, kad rungtynės jau pralaimėtos ir susitikimo pabaigoje akivaizdžiai buvo nuleidę rankas.

Daugiausiai 21 tašką pelnęs D.  Matutis buvo taikliausias tritaškininkas – iš 4 metimų pataikė 3 ir pelnė pusę komandos tolimų metimų.

Kornelijus Stonkus į savo sąskaitą įsirašė 16 taškų, o 12 taškų pelnęs Rytis Zabita pataikė visus tris mestus dvitaškius ir po krepšiais atkovojo 17 kamuolių.

Iš viso Kretingos komanda atkovojo 41 kamuolį ir padarė 12 klaidų.

Tauragė – Kretinga – 80:77

Šį kartą kretingiškių gretose nežaidė pirmosiose rungtynėse su „Omega“ traumą gavęs komandos aukštaūgis Tadas Budrys (2.02 m), todėl Kretinga šeimininkams aiškiai nusileido po krepšiais. Dauguma atšokusių kamuolių susirinkdavo varžovai.

Tačiau net ir šis trūkumas kretingiškiams leido palaikyti įtampą visą rungtynių laiką.  Po pirmojo kėlinio mūsiškiai net pirmavo 20:18, o po antrojo šeimininkai į priekį buvo išsiveržę tik minimaliu skirtumu – 39:40.

Lemiamą atotrūkį, kurį pavyko išlaikyti iki pat finalinės rungtynių sirenos, tauragiškiams pavyko pasiekti trečiajame kėlinyje, kai rezultatas tapo 57:53 šeimininkų naudai.

Paskutinį ketvirtį sėkmingai pradėjusiems kretingiškiams šį skirtumą pavyko ištirpdyti iki minimumo. Iki rungtynių pabaigos likus žaisti 20 sekundžių Tauragė pirmavo 78:77.

Šeimininkams turint kamuolį kretingiškiai dar bandė gelbėtis prasižengdami prieš varžovus, nes kitu atveju Tauragė kamuolį galėjo laikyti iki rungtynių pabaigos.

Visų rungtynių metu baudas tik 72 proc. taiklumu mėtę šeimininkai šį kartą abu kartus buvo taiklūs.

Likus žaisti 10 sekundžių komandas skyrė trys taškai ir norint išplėšti pratęsimą kretingiškiams reikėjo taiklaus tritaškio.

Pralaimėta kova po krepšiais

Paskutinės atakos metu mūsų komanda du kartus turėjo tokią progą.  Pirmą kartą netaikliai metė Linas Jonuška, toli atšokęs kamuolys atiteko D. Matučiui, tačiau ir jo tolimas metimas buvo netaiklus.

Rezultatyviausiai kretingiškių gretose žaidė Tadas Maželis – 21 taškas ir 77 proc. taiklumas atakuojant iš dvitaškių zonos. D. Matučio sąskaitoje 18 taškų, o L. Januškos – 13 taškų ir 12 atkovotų kamuolių.

Šiose rungtynėse Kretingos komandai vėl nekrito tritaškiai.  Iš 37 bandymų tikslą pasiekė tik 9 kamuoliai.  Užtat atakuojant iš vidutinio nuotolio komanda buvo gerokai taiklesnė – 19 taiklių metimų iš 35 (54,2 proc.).

Pralaimėjimą iš esmės nulėmė prasta kova dėl atšokusių kamuolių. žaisdami be T. Budrio kretingiškiai atkovojo 27 kamuolius, o varžovai beveik dvigubai daugiau – 52.

Guodžia tik tai, kad komanda per rungtynes padarė tik 5 klaidas. Palyginti nedaug – 12 kartų buvo suklysta ir pirmųjų rungtynių su „Omega“ metu.

Kretinga žaidė su favoritais

Sezono startą Kretingos komandos treneris Arimantas Mikaločius įvertino neblogai:  „Džiugina ne tiek rezultatas, kiek stabilus komandos žaidimas.  Lieka tik patobulinti kai kuriuos elementus ir tikėtis sėkmės“.

Pasiekta pergalė prieš pajėgią „Omegos“ komandą, kuri yra daugkartinė lygos prizininkė, ir tik pačioje pabaigoje nusileista „Tauragei“, kuri su dviem pergalėm kol kas yra tarp šio sezono lyderių. Toks rezultatas Kretingai leido atsidurti lentelės viduryje.

A. Mikaločius teigė, kad sezonui tik startavus vertinti visų komandų pajėgumą kol kas yra sunku, tačiau akivaizdu, kad pirmosiose rungtynėse kretingiškiai susitiko su lygos favoritais.

Nelengvos žada būti ir trečiosios rungtynės lapkričio 9 dieną svečiuose su Kelmės komanda, kuri su abiem pergalėm yra trijų lygos lyderių grupėje.

Alvydas Ziabkus

 1,149 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes