Pareigūnas Egidijus Vasiliauskas džiaugėsi, kad Kretingos rajono gatvėmis vakar ryte važinėję vairuotojai pripūtė tik nuliukus.

Vėlų trečiadienio vakarą kretingiškius gąsdino prie Rotušės aikštės vingiais važinėjantis sunkiasvoris  ekskavatorius. Sunerimę gyventojai apie įtartiną vairuotoją pranešė policijos pareigūnams. Šie tučtuojau sulaikė girtą už vairo sėdėjusį trisdešimtmetį.

Pripūtė 2,4 promilės

 Apie pusę vienuoliktos vakaro Rotušės aikštėje sulaikytam kretingiškiui iš karto buvo nustatytas 2.23 promilės girtumas. Į alkoholio matuoklį jam pūstelėjus antrą kartą promilės buvo dar didesnės – 2,4. 

„Fiksuodami parodymus visuomet užrašome mažesnįjį skaičių“, – aiškino Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kretingos rajono komisaras  Arūnas Pužauskas.

Vairuotojas nesipriešino pareigūnams ir sutiko su alkotesterio užfiksuotais duomenimis.

Kretingos rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus viršininkas Ričardas Kačinas buvo dėkingas apie girtą traktoristą pranešusiems neabejingiems piliečiams: „Jeigu šis 17 tonų sveriantis ekskavatorius būtų ir toliau važinėjęs miesto gatvėmis, galėjo įvykti labai didelė nelaimė“.

Tuoj po sulaikymo vairuotojas nakčiai buvo uždarytas policijos areštinėje, ryte apklaustas. Šiuo metu yra pradėtas ikitesiminis tyrimas, byla jau perduota teismui.

Prokuroro Svajūno Petravičiaus teigimu, įžūlus trisdešimtmetis vairavo darbinę transporto priemonę, ketindamas ją pastatyti Teresiečių g. Vyras dirba Vilniuje registruotoje įmonėje.

„Nežinau, kas toje vairuotojo galvoje yra vietoj smegenų. Čia juk Rotušės aikštė! Su tokiu ekskavatoriumi tas pats, kaip tanką vairuoti ir įvažiuoti į miestą. Ir dar girtam!” – piktinosi Reagavimo skyriaus vyriausiasis tyrėjas Tomas Mikelkevičius.

Reikalinga visuomenės pagalba

Pareigūnas akcentavo, kad nusikalstamoms veikoms išaiškinti ir nelaimei už akių užbėgti visuomenės pagalba yra labai svarbi.

„Pareigūnų nėra tiek, kad stovėtume kiekvienoje sankryžoje. Turime kiekvienas suprasti, kad pranešimas apie įtartiną vairavimą ar bet kokį kitą įvykį yra visuomenės apsauga, o ne skundimas“, – sakė T. Mikelkevičius.

Pasak pareigūno, neblaivių vairuotojų kontrolė yra bene svarbiausia policijos užduotis.

Girtas ekskavatoriaus vairuotojas – 53–ias šiemet užfiksuotas neblaivus vairuotojas, kurio girtumas viršija 1,5 promilės. Pernai per visus metus tokių atvejų nustatyta 40.

Tačiau iš viso neblaivių vairuotojų šiemet įkliuvo mažiau. Pernai mažiau nei 1,5 promilės įpūtė 224 transporto priemonių vairuotojai, iš kurių net 174 dviratininkai ir 1 vadeliotojas.

„Jie visi buvo potencialios aukos. Juk ką reiškia girtas dviratininkas!” – pabrėžė komisaras.

Šiemet per 11 mėnesių tokių pažeidėjų, įpūtusių mažiau nei 1,5 promilės, užfiksuota 165.

„Žinoma, tai nereiškia, kad tik tiek neblaivių asmenų sėda už vairo.  Aš labai džiaugčiausi, jei mes būtume sustabdę bent pusę visų važinėjančių išgėrus“, – sakė A. Pužauskas.

Penktadienį patikrinta per 100 vairuotojų

Kretingos rajone kasdien budi iki 5 ekipažų, naktimis – 1–2 ekipažai, išskyrus šventines dienas, kuomet pareigūnai labiau susitelkia į masinio susibūrimo vietas žmonių saugumui užtikrinti.

Vakar ryte trys policijos ekipažai automobilius stabdė Žemaitės alėjoje Kretingos mieste, Salantuose ir Padvariuose. Nuo 6 val. iki 10 valandos buvo patikrinta daugiau nei 100 vairuotojų. Visi jie buvo blaivūs.

Šio reido metu nustatytas tik vienas pažeidimas, kai vairuotojas nesegėjo saugos diržo.

Šešiolika metų policijoje dirbantis pareigūnas Vytautas Rudys sakė, jog anksčiau, pavyzdžiui, prieš dešimtmetį, reidų metu neblaivių vairuotojų pasitaikydavo nuolat.

„Dabar vairuotojai tikrai daug sąmoningesni ir pažeidimų pasitaiko žymiai mažiau“,  – kalbėjo V. Rudys. 

 1,829 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes