Aktyviausius bendruomenės narius „Imbariečių draugijos“ pirmininkė Daiva Stonkuvienė ir Salantų kultūros centro Žvainių skyriaus vedėja Vitalija Valančiutė apdovanojo marškinėliais su vardiniais žemaitiškais užrašais.

Šiuos metus į savo istorijos puslapius septynis kaimus vienijanti „Imbariečių draugija“ įsirašys kaip svarbių pasiekimų ir prasmingų darbų metus. Įgyvendinti net penki projektai, suteikę galimybę dar labiau papuošti savo gyvenamąją aplinką, sukurti išliekamąją vertę turinčius elementus, pakeliauti.  

„Imbariečių draugija“ per šiuos metus įvairių projektų įgyvendino už 11,2 tūkst. eurų, iš kurių beveik 9 tūkst. buvo valstybės lėšos. Draugija prie projektų prisidėjo 2245 eurais.

Kaip vieną reikšmingiausių draugijos pirmininkė Daiva Stonkuvienė paminėjo Imbarės kraštui ir jo tradicijoms skirtą projektą.

 Jį įgyvendinant buvo organizuotas tautodailininkų pleneras, kurio metu išskaptuoti septyni koplytstulpiais su žemaitiškais krašto kaimų pavadinimais, išleista knyga „Imbarės kraštas ir jo tradicijos“, pristatyta per mokslinę konferenciją Salantų gimnazijoje.

Projektų finansavimo lėšomis šiemet pavyko pasistatyti lauko sceną, atnaujinti patalpų, kuriose įsikūrusi bendruomenė bei Salantų kultūros centro Žvainių skyrius, rūbinę ir tualetą.

Iš projektinių lėšų įsigytas totoriškas ketaus puodas ir trikojis stovas puodui – jie labai reikalingi gaminant maistą lauke įvairių švenčių metu.       

„Mūsų bendruomenės stiprybė yra meilė savo kraštui ir jo paveldui, noras turtinti kultūrinį gyvenimą.

Suvienijus jėgas su kultūros skyriumi, kūrybiška jo vadove Vitalija Valančiute, sudėjus parašytų projektų gaunamas lėšas galima pasiūlyti turiningesnes veiklas. O eiti pirmyn skatina bendruomenės nariai, kurie nuoširdžiai padeda ir tiki daromais darbais. Jų aktyvumas įkvepia stengtis dar labiau“, – sakė D. Stonkuvienė. 

Visiems, prisidėjusiems įgyvendinant projektus, padėkota tradiciniame Padėkos vakare. Marškinėliais su vardiniais žemaitiškais užrašais apdovanoti seniūnas Antanas Turauskis, Vidmantas Vaičius, Antanas Žvinklys, Antanas Stonkus, Justinas Bertašius bei Katrytė Puškorienė. Marškinėliais papuoštos ir visų veiklų iniciatorės bei organizatorės Vitalija Valančiutė ir Daiva Stonkuvienė.

Seimo padėkos raštai už nesavanaudišką pagalbą Žvainių skyriui ir „Imbariečių draugijai“ įteikti Vidmantui Vaičiui ir Vladui Budriui.

Dešimt bendruomenės narių, kurie prisidėjo įgyvendinant projektus, už aktyvią visuomeninę veiklą apdovanoti Savivaldybės mero padėkos raštais.

Daug gražių darbų nuveikusią bendruomenę Padėkos vakare sveikino Seimo narė Levutė Staniuvienė, Savivaldybės mero pavaduotojas Dangiras Samalius, Tarybos narė Dalia Martišauskienė, Imbarės seniūnas Antanas Turauskis.

Gerą nuotaiką gausiai susirinkusiems renginio dalyviams dovanojo saviveiklininkai iš Šateikių, vadovaujami meno vadovės Laimos Domarkienės.

 1,653 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes