Vakarais F. Janušio gatvės pradžioje, kur yra įėjimas į sporto klubą, šaligatvis užstatomas automobiliais, tad iš darželio su vaikais grįžtantiems tėvams sunku ir praeiti, ir pravažiuoti.

Kretingos lopšelio-darželio „Žilvitis“ bendruomenei įstaigos direktorė Birutė Evaltienė trečiadienį turėjo gerų žinių. Savivaldybės Eismo saugumo komisija patenkino jos prašymą F. Janušio gatvės pradžioje įrengti ženklą, kuris užtikrins vaikų saugumą.


Gatvė tapo sunkiai pravažiuojama
B. Evaltienė komisijos nariams pasakojo, kad darbo dienomis rytais ir vakarais šioje gatvėje, prie lopšelio-darželio „Žilvitis“, vyksta itin intensyvus eismas.
„Privažiavimas prie darželio teritorijos yra apribotas. Automobiliai statomi daugiabučio kieme, palei darželio tvorą ir parduotuvę „Žalia stotelė“.
Pravažiavimą, ypač piko valandomis, apsunkina ant šaligatvių statomi automobiliai. Statomi taip, kad nėra galimybės nei pravažiuoti, nei praeiti“, – problemą, kuri kyla dėl neleistinose vietose paliekamų automobilių, aiškino „Žilvičio“ vadovė.
Anot jos, eismą šalia darželio apsunkina ir galimybė Laisvės gatvėje, iki sankryžos su F. Janušio gatve, parkuoti automobilius abiejose kelio pusėse. Tai apsunkina matomumą išvažiuoti ir įvažiuoti į F. Janušio gatvę.
Itin sudėtingas eismas būna trečiadieniais, kai vyksta turgus.
Įvažiavimą ir išvažiavimą iš šios gatvės apsunkina dar ir tai, kad rytais 8 valandą išvežamos komunalinės atliekos, o vakare, kai prie darželio yra didžiausias eismas, pagausėja į prekybos centro patalpose esančius sporto klubus atvažiuojančių lankytojų.


Mašinomis užkemša sporto klubo klientai
Itin nesaugi situacija susidaro prie sporto klubo, į kurį įėjimas yra iš F. Janušio gatvės. Kadangi automobiliai paliekami ant šaligatvio, tėvai su vaikais priversti laviruoti tarp jų, išeiti į važiuojamąją kelio dalį.
„Problemą dėl eismo saugumo prie darželio teritorijos pradėjome spręsti jau prieš septynerius metus. Mūsų prašymu buvo pastatytas ženklas „Automobilių eismas draudžiamas“. Deja, jo niekas nepaiso.
Prašome sudaryti sąlygas saugiam eismui, nes lopšelis-darželis didelis, jį lanko daug vaikų. Mūsų nuomone, vienintelė išeitis yra ženklas, draudžiantis statyti automobilius nuo sankryžos su Laisvės gatve iki darželio“, – bendruomenės prašymą perdavė B. Evaltienė.
Eismo saugumo komisijos pirmininkas, Administracijos direktoriaus pavaduotojas Povilas Černeckis priminė, kad yra parengtas projektas F. Janušio gatvei atnaujinti. Tai turėtų problemą išspręsti, tačiau kada atsiras lėšų darbams – nežinia.
„Šiandien sušvelninti situaciją šioje gatvėje, kad nekiltų grėsmė „Žilvičio“ vaikams, galime tik pastatydami sustoti draudžiančius ženklus“, – teigė P. Černeckis.


Uždraudė automobilių stovėjimą
Jam pritarė ir dauguma komisijos narių.
Ne vienas jų stebėjosi, kad sportuoti ateinantys žmonės automobiliu nori vos ne į sporto salę įvažiuoti. Jie transporto priemones apskritai galėtų miesto centre palikti ir pasivaikščiodami iki klubo pėstute ateiti.
Eismo saugumo komisija pritarė, kad F. Janušio gatvės pradžioje nuo sankryžos su Laisvės gatve kairėje pusėje būtų pastatytas ženklas „Sustoti draudžiama“.
Be to, horizontaliu ženklinimu, vadinamuoju „zebru“, bus pažymėta 10 metrų Laisvės g. važiuojamosios dalies atkarpa nuo F. Janušio gatvės sankryžos gėlių parduotuvės link.
Šiam siūlymui nepritarė mero pavaduotojas Dangiras Samalius, siūlęs panaikinti ir ženklą, draudžiantį automobilių eismą nuo darželio teritorijos.
Tačiau komisija vicemero nepalaikė ir balsavo prieš.

 1,624 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes
One thought on “Sporto klubo lankytojams teks pavaikščioti”
  1. Oj sporto klubo lankytojams jokių problemų su mielu noru pasivaikščios, bet va kas bus su pačių darželinukų tėvais čia jau neaišku😁😁😁
    Pagrindinis sportuotojų bumas būna vakare kai jau darželinukai pasakas namie su tėveliais skaito taip kad iškyla didžiulis klausimas kas tuos šaligatvius užstato, ar ne patys???😁

Comments are closed.

TAIP PAT SKAITYKITE