Stiprus vėjas nuvertė ir suniokojo naujas žiūrovų tribūnas Kretingos stadione.

Dirbtinės dangos nekantriai laukianti futbolo aikštė naktį iš ketvirtadienio į penktadienį patyrė skaudų naktį siautėjosio uragano smūgį – itin stiprus vėjas nuvertė ir suniokojo naujas žiūrovų tribūnas.


Savivaldybė papildomų išlaidų nepatirs
Socialiniuose tinkluose jau vakar ryte netruko pasirodyti įvairių komentarų. Vieni smerkė esą netinkamus sprendimus priėmusią valdžią, kiti piktinosi neva statybininkų neprofesionalumu, už kurių „broką“ esą teksią sumokėti mokesčių mokėtojams.
Tačiau, kaip „Švyturiui“ teigė Kretingos rajono savivaldybės administracijos Statybos skyriaus vedėja Rima Lukauskienė, tribūnų atstatymas rajono biudžetui nekainuos nė cento.
„Kokių nors kaltinimų ar pretenzijų statybos darbų rangovui Savivaldybės administracija kol kas neturi. Audros padarinių likvidavimas yra rangovo bei tribūnų gamintojo rūpestis. Atlikti darbai Savivaldybei nebuvo perduoti, todėl ji už bėdas neatsakinga. Rangovas kartu su gamintoju turės įvertinti patirtą žalą ir patys aiškintis jos priežastis. Rajono biudžetas nuo to tikrai nenukentės“, – tikino R. Lukauskienė pridūrusi, jog tikriausiai tribūnų konstrukcijas parinkęs gamintojas neatsižvelgė į galimas pajūryje išskirtines gamtines sąlygas.


Audros padariniai jau šalinami
Iš arčiau pažvelgus į vėjo nupūstas tribūnas, vakar į akis krito tai, kad jos nė nebuvo pritvirtintos. Prieš porą dienų vėjo gūsio nuversta autobusų sustojimo aikštelė netoli geležinkelio stoties bent jau buvo pritvirtinta prie šaligatvio trinkelių.
Stadione sumontuotos kur kas didesnės ir sunkesnės tribūnos ant panašių trinkelių buvo paprasčiausiai uždėtos. Todėl nenuostabu, kad žiūrovus nuo lietaus bei nuo vėjo turėjusios saugoti stoginės paprasčiausiai suveikė lyg laivo burės ir tribūnos „nuplaukė“.
Futbolo aikštės su dirbtine danga įrengimo darbų rangovės UAB „Alkuras“ direktorius Kazys Urbonas „Švyturiui“ teigė, jog praūžusios audros padariniai stadione jau šalinami, o tribūnos bus atstatytos kuo skubiau.
Suprantama, atsižvelgiant į tai, kas nutiko, bus pasirūpinta tinkamu tribūnų įtvirtinimu, kad vėjas ateityje vėl nepridarytų žalos.
Tribūnas tvirtino gamintojai
„Pagal projektą buvo numatyta, kad konstrukcijas bei jų tvirtinimą parenka gamintojas. Nebuvo priežasčių nepasitikėti sertifikuotu gamintoju. Jo atstovai tikino, jog panašios jų pagamintos tribūnos sėkmingai tarnauja žiūrovams ir kituose stadionuose Lietuvoje bei užsienyje, todėl pagal gamintojo skaičiavimus, įvertinus tribūnų svorį, papildomas tvirtinimas nėra būtinas“, – sakė K. Urbonas.
Pasak UAB „Alkuras“ vadovo, kiek kainuos audros padarinių šalinimas, kol kas neaišku. Tribūnų gamintojas, kurio specialistai jas ir sumontavo, pagal sutartį įsipareigojo už jas prisiimti atsakomybę penkerius metus.
Todėl sprendimai, dėl kurių dabar tenka tribūnas remontuoti, yra gamintojo atsakomybė.
Tribūnas gaminusios bendrovės iš Panevėžio „Sportidus“ darbininkai vakar priešpiet jau darbavosi Kretingos stadione. Pasak jų, vėjo padaryta žala nėra itin didelė, todėl atstatyti tribūnas ilgai netruks.

 1,712 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes