Koronavirusu užsikrėtė "Lidl" prekybos centre dirbantis apsaugos darbuotojas.

Tik savaitgalį rajono gyventojai ir visa Lietuva sužinojo, kad vienam apsaugos darbuotojui Kretingos „Lidl“ parduotuvėje nustatytas koronavirusas COVID-9, tačiau vienas kretingiškis pavojaus varpais socialiniuose tinkluose skambino dar savaitės pabaigoje.


Pardavėjos dirbo be kaukių
„Mielos miestelio prekybos centrų pardavėjos, nešiokite kaukes, nes per dieną sutinkate šimtus ar tūkstančius pirkėjų. Suprantu, kad jos nepatogios, šlapios, bet tai privalote daryti dėl savęs ir dėl mūsų“, – tokiais žodžiais per socialinius tinklus į didžiųjų prekybos centrų darbuotojus dar ketvirtadienį kreipėsi kretingiškis Ilmaras Tarikas.
Vyras rašo, kad tokį – koronaviruso epidemijos akivaizdoje – nederamą vaizdą matė ne „Lidl“, o kito prekybos tinklo parduotuvėje, bet buvo įsitikinęs, kad panaši padėtis yra ir kituose centruose.
„Jei mūsų medikai – priešakinėje šito nematomo karo fronto linijoje, Jūs kartu su policija – antrojoje. Jums iškritus iš rikiuotės nebus kas miestelyje parduos maisto, pirmojo būtinumo prekių ir t.t. Miestelyje įsivyrautų nepriteklius, kuris krizės metu tikrai nebūtų į naudą“, – sako kretingiškis.


Užsikrėtė apsaugos darbuotojas
„Užtektų vieno (nesu tikras, kad tokie nesilankė prekybos centruose), kuris netyčia užkrėstų kurią nors iš Jūsų, pasekmės būtų liūdnos“, – savo viešame kreipimęsi į prekybos centrų darbuotojus praėjusios savaitės pabaigoje rašė I. Tarikas, tada dar nežinojęs, kad užsikrėtimo faktas patvirtintas jau kovo 19 d.
Tiesa, užsikrėtė ne pardavėja ar pardavėjas, bet apsaugos darbuotojas.
Tačiau kretingiškio nuogąstavimai, kad tokiu atveju prekybos centras būtų uždarytas dėl epidemijos, nepasitvirtino.
„Lidl“ dirbo ir dirba toliau, o oficialūs šaltiniai neskubėjo patvirtinti, kad užsikrėtė būtent šiame prekybos centre dirbęs asmuo. Pirmasis viešai savaitgalį socialiniuose tinkluose tai paskelbė Kretingos rajono meras Antanas Kalnius.
„Lidl Lietuva“ atstovė ryšiams su visuomene Lina Skersytė „Švyturiui“ sakė, kad
Kretingoje veikiančioje jos atstovaujamo tinklo parduotuvėje įdarbinta 20-30 darbuotojų.
„Apsaugos priemonėmis prekybos tinklas rūpinasi ir jau kelias savaites diegia vis daugiau prevencinių apsaugos priemonių darbuotojams ir pirkėjams. Parduotuvėje reguliuojami pirkėjų srautai, buvo ir yra reguliariai vykdoma įvairių paviršių ir įrangos dezinfekcija, esame įdiegę ir gerokai daugiau prevencinių priemonių, kurios padeda darbuotojams apsisaugoti nuo galimo užsikrėtimo: didesni dezinfekcinio skysčio kiekiai visiems parduotuvės darbuotojams, veido apsauginiai skydai ir įrenginėjamos apsauginės plastiko sienelės dirbantiems kasoje, dezinfekcinės stotelės pirkėjams, linijos prie kasų, nurodančios saugų atstumą ir kt.“, – aiškino L. Skersytė, nenurodžiusi konkretaus apsaugos priemonių skaičiaus vienam darbuotojui.
„Lidl Lietuva“ atstovės teigimu, darbuotojams yra suteikiamos galimybės dirbti mūvint pirštines.


Kretingiškius pakeitė kolegos iš kitų miestų
„Taip pat yra padidinta parduotuvių ventiliacija, o visos parduotuvės dezinfekuojamos kasdien. Nuolat šį priemonių sąrašą peržiūrime ir pildome, kad užtikrintume kuo didesnį tiek darbuotojų, tiek klientų saugumą“, – teigė L. Skersytė.
Pasidomėjus, ar „Lidl Lietuva“ nesirūpina, kad ir jiems paslaugas teikiančių įmonių (pavyzdžiui, apsaugos) darbuotojai būtų aprūpinti apsaugos priemonėmis, pašnekovė kalbėjo:
„Parduotuvių apsaugos paslaugą perkame iš trečiųjų šalių. Apie situaciją dėl apsaugos darbuotojo Kretingoje esame informuoti. Galime patvirtinti, kad šis asmuo „Lidl“ parduotuvėje nedirbo nuo kovo 19 dienos. Pastarosiomis dienomis aktyviai bendradarbiavome su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru, pateikėme jiems darbuotojų sąrašą, kurie dirbo parduotuvėje tomis pačiomis dienomis, kaip ir apsaugos darbuotojas. Šiuo metu visi darbuotojai teigia, kad jaučiasi gerai, tačiau tie, kuriems dar nesuėjęs 14 dienų karantino laikotarpis, išleisti namo saviizoliacijai. Juos laikinai pakeitė kolegos iš kitų miestų.“

 10,014 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes