Šunelio sudeginimu įtariamą 45-erių metų moterį "Švyturio" žurnalistė nufotografavo žiauraus elgesio su gyvūnu išvakarėse. Ligitos Sinušienės nuotr.

Už šunelio sudeginimą 45-erių metų Padvarių gyventojai, turėjusiai nelegalų šunų veislyną, daugių daugiausiai gresia laisvės atėmimas iki vienerių metų.

Praėjusį šeštadienį, rugsėjo 5 d., socialiniuose tinkluose pasirodžius įrašui apie aptiktą laužavietę su galimai sudegusio keturkojo likučiais, į įvykio vietą Padvariuose atvyko Kretingos rajono policijos pareigūnai.

Pareigūnai iš tiesų pievoje aptiko laužavietę su galimai sudegusių gyvūnų fragmentais, ir pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo žiauraus elgesio su gyvūnais pagal LR BK 310 str.

Šis straipsnis skelbia, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu, jo kanikinimą, jeigu dėl to gyvūnas žuvo arba buvo suluošintas, asmuo baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Įtarimai Padvarių gyventojai pateikti už radinius šioje laužavietėje. Aisto Mendeikos nuotr.

Per praėjusį savaitgalį vien Klaipėdos apskrityje gyvūnų globos įstaigų darbuotojams laikinai globai perduoti 58, kaip įtariama, netinkamomis sąlygomis laikyti šunys.

Įtariamai gyvūnų kankintojai antradienį pareikšti įtarimai ir dėl galimo neteisėto vertimosi ūkine, komercine, finansine ar profesine veikla – pagal LR BK 310 str. ir BK 202 str. 

Pareigūnų teigimu, įtariamoji su policija bendradarbiauja ir geranoriškai teikia informaciją teisėsaugai apie jos buvusią galimą veiklą.

Nelegalios šunų veisyklos savininkė, galimai sudeginusi gyvūną, šiuo metu laukiasi kūdikio, ir dar augina du mažamečius vaikus.

Dar du mažamečius vaikus moteris su savo vyru yra praradusi ugnies liepsnose prieš 14 metų, kai gyveno Tauragės rajone. Tada be tėvų priežiūros namuose paliktos sudegė dvejų metukų Kamilė ir 8 mėnesių Akvilė.

Gaisras kilo mūriniame sodo namelyje. Tėvai tvirtino, kad vaikus buvo palikę trumpam, naktį išvykę nusipirkti cigarečių. Mažamečius vaikus auginanti buvo stebima vaiko teisių specialistų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

Policijos pareigūnai žiauraus elgesio su gyvūnu įkalčius surinko šeštadienį. Aisto Mendeikos nuotr.

 21,543 peržiūrų (-a)

22% LikesVS
78% Dislikes
21 thoughts on “Už šunelio sudeginimą 45-erių metų padvariškei daugiausiai gresia metai kalėjimo”
  1. Kokius 2 mazamecius? Sunui 20m lygtai ir sitas berniukas 4m. Ir dabar kur laukiasi. Jai isvis uzdrausti laikyti sunis. Jos sugyventi Edmi irgi reiketu papurtyti gerai,nes jis irgi prisidejes prie sito.

  2. Tai gal ji ir vaikus savo padege jei taip saltai gyvuli sudegino,cigareciu nakti vaziavo pirkti,dviese??? As dar karta atnaujinciau ta bila.

  3. TIk metai uz sitoki ziauruma????
    Pasaulis turi pamatyti kokie istatymai Lietuvoje
    As tikiuosi bent jau jai nebeleis isvis laikyti bet koki gyvuna

  4. Kol nebus priimti įstatymai ginantys šunelių katinėliu ir visų kitų gyvūnėlių teises į jų priežiūrą ir nebus uždėtos tūkstantinės baudos už įstatymų pažeidimus tol gyvūnėliai bus ir toliau kankinami nes čia labai pelnyngas biznis

  5. Nu tikrai juokinga bausme🤦‍♀️🤦‍♀️,jaigu jau vaikus sudegino,tai gyvuna sudegint vienas juokas jai parazite 😡 ,negi taip ir praslinko ji be bausmes uz vaikus🤔 negaliu isivaizduot.🤦‍♀️

  6. Tik į kaliūzę tą šlykščią bobą.Tegul pasėdi vienutėj,rusy,be šviesos vandens ir maisto.Atimti vaikus iš jos ir kastruoti tą stervą,kad daugiau nebegimdytų.

  7. Ši moteris ne tik kad sudegino bet ir kankina kitus gyvūnus. Taip pat ji sudegino 2 savo mažametes dukreles. Ir už visą tai tik 1 teistumo? Beprotybė, žodžiu gali degint, žudyt ir visvien toliau gali daryt ką nori…

  8. Nu kas per bausmes❗❗❗vieneri metai… 🙄 O kur dar bauda uz nelegalia veikla, mokesciu nemokejimas, slepimas, zala valstybei ir dar ziaurus elgesys su gyvunais. Nu man truksta zodziu kas per isgama ir kas per istatymai ⁉️⁉️❗❗

  9. Zmones atidokim ja y Dievo rankas Dievas danguje yra lai Jis ir daro savo teisma jiems visiems

  10. Zmones atidokim ja y Dievo rankas Dievas danguje yra lai Jis ir daro savo teisma jiems visiems

  11. Niekas jos nepasodins. Nebūkite juokingi. Geriausiu atvėju gaus lyktinuma arba bauda.

  12. Kokie jus visi naivus. Metai kalėjimo jai bus pripažinta kalta ir nesigailes poelgio. Tai yra taikoma griežčiausia bausmė. Kadangi nėštumas lengvinanti aplinkybė viešųjų darbų jai neskirs, kalėjimo taip pat nemanau. Gaus bauda ir draudimą užsiiminėti tokia veikla. Bus dažniau tikrinama. Tai viskas. Poelgis tikrai žiaurus, bet niekas nesakė kad jai jau paskirta metai kalėjimo bausmė. Tai buvo viena iš griežčiausių galimų bausmių. Neisiskaitot į tekstą ir komentuojat.🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

  13. Isiskaitykit ką rašo. GRESIA DAUGIAUSIAI vieneri metai. Kadangi ji laukiasi, gaus bauda gal bus stebima institucijų. Tikrai nesės. Aišku poelgis labai ziaurus, bet nemanau kad jai taikys maksimalia bausme. Pamatę žodį metai komentuojat apsidziauge. Dar kartą perskaitykit ir džiugesys praeis.. 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

  14. Už tokius darbelius sodinti ne metus, o 10. Kad kiti žinotų kuom kvepia nes už dabartinės tokias bausmės tik juokas ima, o ta vėlnio išperka vaikus sudegino, dėl cigarečių aišku, kad gėrė. Palikti vienus vaikus ir išeiti nėra ką pridurti atsakomybės jokios. Dabar dar gyvūnus kankina degina koks gailestis gali būti tokiai išsigimeliai koks vaikams pavizdys. Tokiai tik sėdėt už grotų ilgai, ilgai ir visiems, kas elgesį su gyvūnais taip jokio pasigailėjimo

  15. Vaikus sudegino, nieko negavo brudai, o šunį sudegino tai metai gresia😃 Mūsų įstatymai superiniai! Kam reikėtų čia ta medalį užkabinti?🤔

Comments are closed.

TAIP PAT SKAITYKITE