Judėjimas – vienas iš penkių sveiko gyvenimo principų pagal Sebastianą Kneipą.

Sebastianas Kneipas gimė Bavarijoje 1821 m. Būdamas dar labai jaunas jis svajojo apie tapti teologu, tačiau šiai svajonei įgyvendinti koją pakišo liga. Jaunas vaikinas susirgo tuo metu pasaulyje gana plačiai paplitusia liga – tuberkulioze. 

Praradęs viltį, jog daktarai jį gali išgydyti, Sebastianas ėmė ieškoti kitų būtų ir priemonių, kurios jam padėtų atgauti gyvybinę energiją ir įveikti tą negailestingą ligą.

Jis susidomėjo vandens terapija, perskaitė knygą apie maudynių poveikį šaltame vandenyje. Knyga Sebastianui leido suprasti, jog grūdinimasis – maudynės šaltame vandenyje – gali jam sugrąžinti prarastą fizinę be dvasinę energiją.

Sebastianas Kneipas pradėjo praktikuoti tokias maudynes šaltame vandenyje. Iš pradžių, be abejo, jokio malonumo jis nejausdavo, tačiau po procedūrų pastebėdavo, jog jausdavosi daug žvaliau. Galiausiai po metų jaunuolis pasiekė savo tikslą – ligą įveikė.

O tokį paprastą ir visiems prieinamą sveikatingumo metodą Sebastianas pradėjo plėtoti.

Sebastianas Kneipas pelnytai buvo pramintas „vandens gydytoju“, natūraliosios medicinos pradininku.

Sebastiano Kneipo išgryninti, iki šių dienų egzistuojantys filosofijos principai, elementai, padedantys jaustis sveikiems ir energingiems:

  1. Vanduo
Sveikatą geriname ir jėgas atgauname per karšto ir šalto vandens tėkmes, taip stiprindami savo imuninę sistemą.

Vandens terapija – tai būdas puoselėti savo sveikatą ir jėgas. Vanduo – pats natūraliausias ir paprasčiausias vaistas. Sveikatą geriname ir jėgas atgauname per karšto ir šalto vandens tėkmes, taip stiprindami savo imuninę sistemą, gerindami sąnarių judrumą.

  1. Vaistažolės
Kiekvienas augalas turi savo individualų gydomąjį ir atpalaiduojantį poveikį bei naudą.

Vaistažolių terapija – kiekvienas augalas turi savo individualų gydomąjį ir atpalaiduojantį poveikį ir naudą. Sveikatos ir fizinės gerovės palaikymui naudojami natūralių augalų ekstraktai.

  1. Judėjimas
Judėjimas stiprina mūsų kūną, geriną savijautą.

Judėjimo terapija – judėjimas stiprina mūsų kūną, geriną savijautą. Įtraukite judėjimą, sportą, pasivaikščiojimus ar bet kokius fizinius pratimus į savo dienotvarkę, miegosite ramiau, o dieną jausite žvalesni.

  1. Mityba
Vartokite daug vaisių, daržovių, neapsunkinkite savo organizmo beverčiu maistu.

Sveika mityba – subalansuota mityba yra sveiko ir aktyvaus gyvenimo pagrindas. Valgykite sąmoningai, vartokite daug vaisių, daržovių, neapsunkinkite savo organizmo beverčiu maistu.

  1. Harmonija
Harmoningo gyvenimo principas – tai visų penkių principų sąveika tarpusavyje.

Harmoningo gyvenimo principas – tai visų penkių principų sąveika tarpusavyje. Derindami judėjimą, sveiką mitybą, pasikliaudami gamtos gydomąja ir vandens galiomis pasieksite subalansuotą kūno ir proto dermę.

 43,421 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes