Tapusi viena iš projekto laimėtojų, Imbariečių draugija gavo galimybę sukurti savo internetinę svetainę. Organizatorių nuotr.

Imbariečių draugija nusprendė pasinaudoti informacinių technologijų teikiamomis galimybėmis, kad padėtų savo bendruomenei rasti reikalingą informaciją greitai ir saugiai.

Viena iš pirmųjų bendruomenių Kretingos rajone, įsikūrusi prieš 18 metų, Imbariečių draugija šiemet tapo projekto “Prisijungusi Lietuva“, inicijuojamo Bendruomenių įtinklinimo projektų konkurso, viena iš 120-ies Lietuvos bendruomenių laimėtoja ir gavo galimybę įgyvendinti savo idėją – sukurti naują draugijos internetinę svetainę imbarieciudraugija.lt.

Bendruomenės pirmininkė Daiva Stonkuvienė sako, kad vienas iš jos prioritetų yra padėti kitiems žmonėms. Bendruomenėje gana daug vyresnio amžiaus žmonių, kuriems sunku susigaudyti šiuolaikinėse technologijose, internetinėje erdvėje. Taip gimė idėja sukurti bendruomenės internetinę svetainę, kuri supaprastintų informacijos paiešką ir palengvintų bendruomenės žmonių kasdienį gyvenimą.

Svetainės kūrimui vadovavo pati bendruomenės pirmininkė, kuri teigia, kad kūrimo procesas buvo tikrai įdomus ir pamokantis.
Naujojoje Imbariečių draugijos internetinėje svetainėje imbarieciudraugija.lt skelbiama informacija apie bendruomenę, jos veiklą, naujienos apie vykdomus renginius, projektus. Taip pat čia galima rasti naudingų nuorodų bei informacijos apie krašto lankytinas vietas ir žymius žmones.

Vienas iš didžiausių svetainės privalumų – reikalingą informaciją galima įkelti joje, o ne socialiniuose tinkluose, todėl ją gali pasiekti ir žmonės, neturintys socialinių tinklų paskyrų. Svetainėje visa informacija yra vienoje vietoje, tad prireikus nebereikia blaškytis internete.

Įgyvendinus projektą, visiems bendruomenės nariams, o ypač senjorams, tapo patogiau naudotis paslaugomis internete.

Svetainės privalumas – ne tik patogumas: dabar žinios apie bendruomenės atliktus darbus gali pasiekti daugiau žmonių, o bendruomenės nariams atsiveria galimybė geriau pažinti jos veiklas.
„Bendruomenės svetainės sukūrimas – tai atviras langas ne tik į virtualią erdvę, bet ir į gerosios patirties skleidimą, gavimą, įsisavinimą realiame gyvenime“, – projekto naudą apibūdina D. Stonkuvienė.
Planuojama, kad svetainė gyvuos ir toliau ir bus nuolatos papildoma nauja informacija.

 

 50,869 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes