Paskutinė lapkričio savaitė - pats tinkamiausias laikas pasigaminti Advento kalendorių. Asociatyvi nuotr.

Kalėdų senelio, dovanų, eglutės puošimo – gražiausių metų švenčių laukimas – ypatingas laikotarpis. Tad kol neprasidėjo malonūs rūpesčiai, galime ramiai pasiruošti stebuklingajam laikui.

Štai ko gali prireikti kalendoriui pasigaminti.

Pradėkime nuo Advento kalendoriaus. Juo papuošime namus, klasę ar grupę.
Advento kalendoriaus kūrimas gali būti ne tik malonus laisvalaikio praleidimas, bet ir puiki dovana.
Kokį Advento kalendorių rinktis – kasmetinė užduotis. Advento kalendoriaus forma gali būti labai įvairi: namelio, traukinuko, piramidės ar bet kurios kitos geometrinės figūros.

Štai taip atrodo Advento kalendorius, kuriam pagaminti buvo sunaudoti tualetinio popieriaus ritinėliai.

Jo dydis priklauso nuo jūsų planuojamų dėti dovanų ir/ar užduočių. Kalendorių galite gaminti iš popieriaus, galite rinktis audinių skiautes, džinsines ar kitokias kišenes, plastiko maišelius, jogurto indelius, kojines, pirštines, vienkartinius puodelius (plastikinius ar popierinius), degtukų dėžutes, tualetinio popieriaus ritinėlius, dovanų maišelius ir pan. Geriausia rinktis tai, ką turite namuose ir ko nereikia pirkti.
Jei ruošiate kalėdinius sveikinimus, eilėraščius, kvietimus, linksmas užduotis, mįsles, linkėjimus – talpinkite juos dekoruotuose vokuose.
Dovanėlių pačiame kalendoriuje gali ir nebūti – tiesiog sudėkite lapelius su užuominomis ir nuorodomis, kur jas rasti.
Kai apgalvojote, kokio dydžio ir kaip dovanėles norėsite pakuoti, tuomet mąstykite, kaip jas išdėliosite.
Gali būti eglutės, laikrodžio, knygos, namelio, maišelio, sniego senio formų. Gali būti kabinamos virvelėmis, skalbinių segtukais, rūbų pakabomis, nuotraukų rėmeliuose, pastatomos, klijuojamos ir panašiai.
Turinys yra pati svarbiausia Advento kalendoriaus dalis, kurią turime iš anksto apgalvoti ir jai pasiruošti. Štai čia aš stengiuosi pasitelkti visą savo kūrybiškumą ir ieškoti idėjų aplink.
Kiekvieną Advento kalendoriaus dieną sudarys dienos mintis – linkėjimas, įkvėpimas, sentencija, pamąstymas ar citata, gerumo užduotis ir didelės šypsenos.
Dalinuosi pavyzdžiu, kaip atrodo Advento kalendorius-eglutė, kuriam buvo panaudoti tualetinio popieriaus ritinėliai.
Rita Andrijauskienė,
Kretingos technologijų ir verslo mokyklos pavaduotoja ugdymui

 24,258 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes