Savivaldybės taryba iš rajono biudžeto nedavė Administracijai 60 tūkst. eurų, už kuriuos ketinta išpirkti iš savininko vieną Vilniaus g. 18 name esantį privatų butą.

Užsiprašė dukart daugiau nei rinkos kaina
Tuštindama Kretingos muziejaus parke riogsantį sovietinį pastatą, kurį planuojama nugriauti, Savivaldybės administracija privalės išspręsti problemą – išpirkti du privatizuotus butus. Vienas iš jų išnuomotas daugiabučius namus administruojančiai įmonei „Kretingos būstas“, o kitame gyvena žmonės.
Pasak Savivaldybės administracijos direktorės Jolantos Girdvainės, su pirmojo būsto savininku susitarta, kad jis savo turtą parduos Savivaldybei. Tačiau tik tuo atveju, jei jam bus sumokėta prašoma suma – 60 tūkst. eurų.
„Būsto savininkas nenusileidžia ir reikalauja būtent tokios sumos. Suprantu, kad tokia kaina yra didesnė nei rinkos kaina, tačiau kitaip susitarti nepavyksta. Todėl prašome Tarybos iš biudžeto būstui išpirkti skirti tokią sumą“, – sakė J.Girdvainė.
Nepriklausomi turto vertintojai beveik 44 kvadratinių metrų ploto būstą įvertino 29 tūkst. eurų. Apie tai išgirdusiems Tarybos nariams kilo abejonių, ar tikrai Savivaldybės administracija išnaudojo visas galimybes, kad išperkamo būsto kaina būtų artimesnė rinkos vertei.
„Mokėti už 29 tūkst. eurų įvertiną būstą net 60 tūkst. eurų yra kosmosas“, – savo nuomonę išsakė Tarybos narys Vytautas Ročys.

Administracija dar neišnaudojo visų galimybių
Įtikinti Tarybos narius, kad reikia sumokėti dvigubai didesnę sumą, Savivaldybės administracijos direktorei J. Girdvainei nepavyko. Taip pat nepaaiškinta, kokios būklės yra pats pastatas. Anot daugumos tarybos narių, jei jis būtų pripažintas avariniu, atsirastų dar vienas svarus argumentas kainai sumažinti. Tačiau kol kas juo administracija nepasinaudojo.
Be to, paaiškėjo, jog planai ištuštintą pastatą nugriauti, stengiantis sugrąžinti grafų Tiškevičių laikais buvusią dvaro parko išvaizdą, yra tik žodžiai. Mat tarybos sprendimas, pagal kurį pastatas būtų nugriautas, neegzistuoja.
Pasak Tarybos nario Juozo Mažeikos, Savivaldybės administracija pirmiausia turėtų laikytis savo turto likvidavimo tvarkos nuostatų, visi daromi veiksmai turi būti įteisinti. Tik tada galima tikėti geresnių rezultatų.
Ketvirtadienį įvykusiame Tarybos posėdyje nuspręsta neskirti Administracijai prašomų 60 tūkst. eurų būstui išpirkti. Iš posėdyje dalyvavusių 24 Tarybos narių už tokį sprendimą balsavo 21, du politikai susilaikė.
Už tai, kad iš biudžeto būtų skiriama prašoma suma, balsavo tik vienas, meras Antanas Kalnius.

 10,722 peržiūrų (-a)

67% LikesVS
33% Dislikes
One thought on “Rajono taryba nesutiko dvigubai permokėti už būstą dvaro parke”
  1. Norit žmogų į gatvę išmesti??? Ką jis nusipirks Kretingos mieste 29tūkst. gaves??? Norit gražaus parko? Prašom – susimokėkit. Kanapkienė tegul padengia 50% išmokos, juk jos idėja gaivinti parką.

Comments are closed.

TAIP PAT SKAITYKITE