Latviams laiku užbaigti kelio Darbėnai-Kūlupėnai kapitalinį remontą sutrukdė... karantinai.

Žvyrkelio Darbėnai-Kūlupėnai kapitalinio remonto darbai pagal darbų rangos sutartį turėjo pasibaigti šių metų gruodžio 15-ąją, tačiau latvių bendrovė SIA „Binders“ to padaryti neįstengė, o Lietuvos automobilių kelių direkcija jai suteikė „malonę“ – pratęsė sutartyje numatytą terminą iki kitų metų gegužės 15-osios.


Pagal darbų rangos sutartį iki šių metų gruodžio 15-osios bendrovės „Binders“ darbininkai turėjo kapitališkai suremontuoti kelio Darbėnai-Kūlupėnai ruožus nuo Darbėnų iki 11,240 kilometro ir nuo 11,880 kilometro iki 14,669 kilometro. Taip pat numatyta suremontuoti ir tiltą per Šukupį.
Tarptautinį viešųjų pirkimų konkursą, kurį organizavo Lietuvos automobilių kelių direkcija, laimėjusiai Latvijos bendrovei neužteko beveik metų, kad galėtų atlikti visus numatytus darbus.
Vasarą pravažiuoti keliu Darbėnai-Kūlupėnai buvo itin sudėtinga. Vairuotojams, sustojus prie laikinųjų šviesoforų, tekdavo gaišti laiką. Tačiau pakentėti versdavo viltis, jog remonto darbai bus užbaigti jau šiemet.
Vis dėlto tokios viltys žlugo. Nors paskelbus viešųjų pirkimų konkursą nebuvo numatyta, kad darbų atlikimo terminą būtų galima pratęsti, Lietuvos kelių direkcija nusprendė patenkinti bendrovės „Binders“ prašymą tai padaryti. Argumentuota tuo, kad įmonė negalėjo sklandžiai dirbti dėl abiejų karantinų apribojimų.
„Valstybinės reikšmės rajoninio kelio Nr. 2306 Kūlupėnai-Darbėnai ruožų nuo 0,00 iki 11,240 km ir nuo 11,880 iki 14,669 km bei tilto per Šukupį 7,046 km kapitalinio remonto darbus numatoma baigti iki 2021 gegužės 15 d. Rangovui (Latvijos bendrovei SIA BINDERS) dėl karantino apribojimų, kurie buvo taikyti darbuotojams, buvo suteiktas darbų termino pratęsimas (nuo 2020 gruodžio 15 d. perkeltas į 2021 gegužės 15 d.). Darbai vyksta pagal grafiką. Kelias perimamas eksploatacijai reglamentuota tvarka komisijai įvertinus atliktų darbų atitikimą projektinei bei normatyvinei dokumentacijai, tai paprastai užtrunka iki kelių savaičių nuo visų rangovo sutartinių įsipareigojimų įvykdymo“, – teigiama Lietuvos automobilių kelių direkcijos Tarptautinių ryšių ir komunikacijos skyriaus vadybininko Evaldo Tamariūno paaiškinime.
Vadinasi, darbėniškiams bei kūlupėniškiams, o ir visiems kitiems, važinėjantiems keliu Darbėnai-Kūlupėnai, teks pasikankinti ne tik per šiųmetinę žiemą, bet ir beveik visą kitų metų pavasarį.

 27,328 peržiūrų (-a)

80% LikesVS
20% Dislikes