Metams prasidėjus Kretingos pareigūnai kasdien rašo baudas karantino taisyklių nesilaikantiems vairuotojams. Aisto Mendeikos nuotr.

Iki sausio pabaigos pratęsto karantino laikotarpiu Kretingos policijos pareigūnai nebėra nuolaidūs. Iki šiol be rimtos priežasties rajono teritorijoje važiavusio ir sustabdyto automobilio vairuotojui buvo liepiama apsigręžti ir važiuoti namo. Dabar pareigūnai elgiasi griežčiau – rašo protokolą dėl karantino sąlygų nesilaikymo. Ir tokių surašo kadien po kelis.
Mažiausia už tokį nusižengimą gresianti bauda – 250 eurų.
Be to, nuo šiol įvažiavimai į miestą nėra blokuojami transporto priemonių eismą draudžiančiais kelio ženklais. Tačiau patikros postai vis dėlto išliko, tik jie yra mobilūs. Kitaip tariant, pareigūnai transporto priemones stabdo ne nuolatinėse vietose – kas kelias valandas keičiama jų dislokacija.
Per šventes kai kuriuose įvažiavimuose į Kretingą stovėję transporto priemonių eismą draudžiantys kelio ženklai vairuotojams kėlė ir keblumų. Pavyzdžiui, toks ženklas buvo pastatytas Padvariuose. Vadinasi, įvažiuoti į miestą nuo Kūlupėnų pusės buvo draudžiama. Pasak Kretingos rajono policijos komisariato viršininko Arūno Pužausko, tokiu atveju vairuotojai turėjo pasirinkti kitą įvažiavimą ir pravažiuoti stacionarų policijos postą.
Tačiau mėginant įvažiuoti į miestą minėtu keliu, tai padaryti buvę gana sudėtinga – būtų tekę važiuoti tolokai atgal. Tad ne vienas vairuotojas ignoravo eismą draudžiantį kelio ženklą.
„Kiekvieną rytą mūsų pareigūnai rasdavo šį ženklą numestą griovyje. Gyventojai tokiu būdu išreiškė nepasitenkinimą“, – sakė komisaras. Tačiau patikino, kad nė vienas tokio kelio ženklo reikalavimų nepaisęs vairuotojas nubaustas nebuvo.
Nuo gruodžio 31-osios iki sausio 3-iosios kretingos savivaldybės teritorijoje policijos pareigūnai sustabdė per 5 tūkst. transporto priemonių, atgal sugrąžinta 113 automobilių. Vienam automobiliui nebuvo leista išvažiuoti iš miesto. Taip pat surašytas vienas protokolas už tai, kad žmogus vežėsi trečiosiose šalyse įsigytas cigaretes.
Policijos pareigūnai taip pat tikrina saviizoliacijoje esančius asmenis. Naujųjų metų išvakarėse bei pirmąją šių metų savaitę 26 tokie rajono gyventojai.
„Džiugu, kad žmonės laikosi saviizoliacijos reikalavimų. Visi patikrintieji buvo namuose. Dabar didžiausias dėmesys skiriamas grįžusiems iš Jungtinės Karalystės. Tokių rajone yra trys. Jie tikrinami kasdien, pažeidimų nenustatyta“, – sakė A.Pužauskas.
Per ilgąjį šventinį savaitgalį, nuo gruodžio 31 d. iki sausio 3 d., policija į Kretingos rajoną neįleido 83 automobilių, iš viso patikrinusi 5 386.
Į Palangą kurorto pareigūnai šiomis dienomis neįleido 335 automobilių, o iš viso patikrino 6 543.
Vykdydami judėjimo kontrolę Klaipėdos pareigūnai surašė 71 protolą už Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus, 21 – pagal ANK 45 str., sulaikė 4 karo prievolės vengiančius šauktinius. Klaipėdos rajono pareigūnai surašė 11 protokolų už KET (nustatytas 1 neblaivus vairuotojas – 0,8 prom.) ir 6 pagal ANK 45 str., pradėjo 9 administracines teisenas dėl karantino reikalavimo pažeidimų.
Palangos pareigūnai taip pat nustatė 1 neblaivų vairuotoją, įpūtusį net 1,49 prom. Iš viso kurorto pareigūnai surašė 36 protokolus už KET pažeidimus, nė vieno – dėl karantino taisyklių pažeidimo.

 18,519 peržiūrų (-a)

57% LikesVS
43% Dislikes
One thought on “Nepaisantiems karantino pareigūnai kasdien rašo baudas”
  1. Jeigu man reikės nuvykti į Kretingą, t.y.į miestą,manes neįleis?Juk gyvenu Kretingos savivaldybėje,be šalia esančiame kaime. Maisto, vaistų juk reikia vusiems.
    Kaip bus?

Comments are closed.

TAIP PAT SKAITYKITE