Tadas Maželis (dešinėje) naudingu žaidimu ženkliai prisidėjo prie komandos pergaliu. ReAl moments nuotr.

Kretingos „Kretingos“ komanda pergalinga nata pradėjo naujuosius metus ir Regionų krepšinio lygoje pasiekė dar dvi pergales. Antrą kartą šiame sezone buvo įveiktos Kauno „LSU-Atleto“ ir Plungės „Olimpo“ ekipos. Abejos rungtynės vyko varžovų aikštėje.
Lengva pergalė Kaune
Penktadienį „kretingiškiai“ pirmasiąs šių metų rungtynes žaidė Kaune, kur jų varžovai buvo jauna ir ambicinga vietos „LSU-Atleto“ komanda. Per pirmus tris kėlinius visus darbus reikalingus pasiekti pergalei atlikę „Kretingos“ krepšininkai ketvirtajame leido varžovams šiek tiek sumažinti persvarą ir rungtynes laimėjo 80-67.
„Malonu naujus metus pradėti pergalingai. Manau, kontroliavome visas rungtynes ir jau per pirmuosius tris kėlinius išsprendėme visus uždavinius. Tad ketvirtajame kėlinuke šiek atsipalaidavome ir varžovai sumažino persvarą. Labai gerai, kad turėjau galimybę suteikti rungtynių ritmą pajausti visiems žaidėjams“, – pasidžiaugė komandos vyriausiasis treneris Arimantas Mikaločius.
„Kretingos“ komandai taškus pelnė: Justas Grikštas – 15, Rokas Šimkevičius – 14, Tadas Maželis – 13, Rytis Zabita – 11, Edgaras Danys – 6, Tadas Budrys ir Dovydas Diemontas – po 5, Karolis Opulskis ir Ignas Andriuškevičius – po 4, Domininkas Matutis – 3, Ugnius Kvietkauskas taškų nepelnė.
Su „plungiškiais“ kaip visada – be kompromisų
Šeštadienį „Kretingos“ komanda viešėjo Plungėje ir rungtyniavo prieš „Olimpo“ ekipą. Jau kelis sezonus nepaisant komandų sudėčių ir užimamų pozicijų turnyrinėje lentelėje tarp šių komandų vyksta bekompromisė ir įtempta kova iki paskutinių sekundžių.
Šį kartą išsiaiškinti rungtynių nugalėtoją abiems komandoms neužteko pagrindinio rungtynių laiko, teko žaisti pratęsimą, kuriame savo pranašumą įrodė „Kretingos“ komanda rezultatu 112-105.
Komentuodamas dvikovą prieš „Olimpo“ komandą A. Mikaločius teigė, kad nuo pat pirmų rungtynių varžovai puikiai pataikė ir savo komandai pretenzijų neturėjo. O antroje dalyje sumažėjus „plungiškių“ pataikymo procentui pasivijo varžovus ir iki pat paskutinių pagrindinio laiko sekundžių vyko lygi kova.
„Varžovai per pirmus du kėlinius nuostabiai atakavo krepšį ir sumetė daug sunkių metimų. Ilgosios pertraukos metu neturėjau jokių pretenzijų vyrams dėl gynybos ir tikėjau, kad antrojoje pusėje grįšime į rungtynes. Paskutinis kėlinys vyko „taškas į tašką“, o likus kelioms sekundėms atsilikinėjome 3 taškais. Tada savo lyderio savybes parodė Rokas Šimkevičius ir tritaškiu metimu išlygino rezultatą. Pratęsime psichologinė persvara jau buvo mūsų pusėje ir ja pasinaudojome“, – dvikovos eigą nupasakojo Mikaločius.
„Kretingos“ komandai taškus pelnė: Rokas Šimkevičius – 25, Domininkas Matutis – 24, Justas Grikštas –20, Rytis Zabita – 17, Tadas Budrys – 12, Tadas Maželis – 10, Edgaras Danys ir Karolis Opulskis – 2.

 12,187 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes
2 thoughts on “,,Kretinga“ naujus metus pradėjo dviem pergalėmis”
  1. Mazesni miestai turi komandas LKL, o kretinga nei arenos, nei komandos neturi normalios, yra kuom pqsidziaugt, pora laimejo… nu tipo saunuoliai

  2. Mazesni miestai turi komandas LKL, o kretinga nei arenos, nei komandos neturi normalios, yra kuom pqsidziaugt, pora laimejo… nu tipo saunuoliai

Comments are closed.

TAIP PAT SKAITYKITE