Būsimosiose darželio "Ąžuoliukas" grupėse praėjusį ketvirtadienį statybininkai dar tik betonavo ir šiltino grindis. Aisto Mendeikos nuotr.

Kretingos rajono savivaldybės administracija planuoja dar kartą lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ priestato statytojui – bendrovei „Indema“ – suteikti malonę ir pratęsti rangos sutarties galiojimo terminą. Kada baigsis jau antrasis pratęsimas, kol kas nenuspręsta, tačiau pritaikyti šiek tiek sankcijų už nesugebėjimą įvykdyti sutartinius įsipareigojimus ketinama.
Bendrovė „Indema“, 2019-ųjų gruodį pradėjusi darželio „Ąžuoliukas“ priestato statybą, darbus turėjo užbeigti per metus, tai yra iki 2020 m. gruodžio. Rangovui nesugebėjus įvykdyti sutartinių įsipareigojimų, Savivaldybės administracija terminą pratęsė iki šių metų kovo 1-osios. Akivaizdu, kad ir šįkart statybininkai savo žodžio neištęsės.

Išdžiovinti sudrėkusias sienas ketinama panaudijant pramoninius šildytuvus. Aisto Mendeikos nuotr.

Praėjusį ketvirtadienį UAB „Indema“ bei Savivaldybės administracijos vadovai vėl sėdo prie bendro stalo ir pamėgino problemą išspręsti taikiai.
„Savivaldybės administracijos iniciatyva dabar nutraukus su rangovu rangos sutartį ir pradėjus ieškoti kito rangovo, darželio „Ąžuoliukas“ priestato statyba užsitęstų neaišku kiek laiko. Reikėtų iš naujo skelbti viešųjų pirkimų konkursus. Be to, likę statybos darbai pabrangtų. Pradėti naudotis priestatu galėtume greičiau, jei jį statyti užbaigtų tas pats rangovas. Dabar aiškinamės, kokiomis sąlygomis galėtume susitarti su rangovu, kad darbai sėkmingai tęstųsi. Manau, kad kai kurios sankcijos už sutartinių įsipareigojimų neįvykdymą vis dėlto turėtų būti taikomos“, – ketvirtadienį „Švyturiui“ sakė naujasis Savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Viskontas.
Kaip pasielgti su sutartinių įsipareigojimų neįvykdžiusiu rangovu, Savivaldybės administracija ketina nuspręsti kitą savaitę.

Pripažįstama, jog visus priestato statybos darbus būtų galima užbaigti nebent iki vasaros. Aisto Mendeikos nuotr.

 8,076 peržiūrų (-a)

17% LikesVS
83% Dislikes
2 thoughts on “Statybininkams – dar viena Administracijos malonė”
  1. Kad ta indema laimėjo konkursą 100 tūkstančių pasiūliusi pigiau nei kitos tai ner ko norėt tiek į minusą pavaryt, bankrutuos ne baigusi darbų kaip ir visos kitos Kretingoje pirkimus laimėjusios įmonės, svarbiausia kad būtų apsidraudus ne kaip litconas.

Comments are closed.

TAIP PAT SKAITYKITE