Šeštadienio rytą Darbėnuose darbavosi net 4 ugniagesių brigados. Aisto Mendeikos nuotr.

Šeštadienio rytą Darbėnuose gyvenamajame name kilo gaisras.  

Ugniagesiai gelbėtojai darbavosi nepailsdami. Aisto Mendeikos nuotr.

“Švyturio” duomenimis, nelaimė įvyko name, kuriame įsikūrusios trys šeimos, viena iš jų – Kretingos rajono kultūros centro Darbėnų filialo vedėjo Artūro Juškos.

Darbėnų seniūno pavaduotoja Bernadeta Litvinienė “Švyturiui” sakė, kad, jos žiniomis, gaisras kilo ne A. Juškos namuose, o pas kaimynus: “Bet šie duomenys nėra tikslūs, tik tiek girdėjau. Atrodo, kad ir labai didelių nuostolių nebus. Jų bus, bet, regis, žmonėms gyventi bus įmanoma”.

Į vietą atvykusiam “Švyturio” žurnalistui ir ugniagesiai, ir pats A. Juška patvirtino, jog gaisras tikrai kilo ne jo namuose.

Kretingos rajono kultūros centro Darbėnų filialo vedėjas Artūras Juška pasakojo, kokį išgąstį sukėlė pas kaimynus kilęs gaisras. Aisto Mendeikos nuotr.

Pasirodo, užsidegė krosnis katilinėje, kuri buvo įrengta, nesilaikant priešgaisrinės saugos reikalavimų – turėjo medines sienas, ir net pati krosnis per arti sienų.

A. Juška “Švyturiui” pasakojo, kad labai išsigandęs kilus gaisrui, tad suskubęs į kiemą išnešti dujų balionus.

Pasirodo, stogas jau degė atvira liepsna – virš katilinės priestato.

Ugniagesius iškvietė buto, kuriame kilo gaisras, šeimininkė.

Gaisrą pavyko numalšinti operatyviai dirbusių ugniagesių dėka. Į įvykio vietą patys pirmieji atskubėjo Darbėnų ugniagesiai, bet patys vieni nebūtų sugebėję staigiai numalšinti atviros liepsnos. Jiems į pagalbą atvyko kolegos iš Salantų, Kretingos ir Palangos.

 

Gaisras kilo name, kuriame įsikūrusios trys šeimos. Aisto Mendeikos nuotr.
Darbėniškiai iš tolo stebėjo ugniagesių darbą. Pauliaus Galdiko nuotr.
Pauliaus Galdiko nuotr.
Gaisro židiniu tapo šiame priestate įrengta katilinė, įrengta visiškai nesilaikant priešgaisrinės saugos reikalavimų. Aisto Mendeikos nuotr.
Štai kaip katilinė atrodo iš vidaus. Matote medines sienas? Aisto Mendeikos nuotr.
Aisto Mendeikos nuotr.
Pasaga nuo nelaimės neapsaugojo… Ir neapsaugos, jei nesilaikoma priešgaisrinės saugos reikalavimų. Aisto Mendeikos nuotr.
Sukaitęs ugniagesys gelbėtojas. Aisto Mendeikos nuotr.

Aisto Mendeikos nuotr. 

Tik ugniagesių operatyvumo dėka pavyko išvengti didesnių nuostolių. Aisto Mendeikos nuotr.
Aisto Mendeikos nuotr.
Aisto Mendeikos nuotr.

Ligita Sinušienė,

Aistas Mendeika

 55,789 peržiūrų (-a)

30% LikesVS
70% Dislikes
19 thoughts on “Gaisras Darbėnuose – name, kuriame gyvena ir Kultūros centro vadovas (PAPILDYTA)”
  1. Bet kaip jus sitaip priraset nesamone,nei taip buvo,kazi kas iskviete gaistrines ar ne pati seimininke,koks siukslynas,atrodo kad bomzai gyvena.visas turtas sugadintas net neimanoma gyventi jau,bet svarbiausias cia liko Juska. Geda

  2. Gaila zmoniu kad tokia nelaime ir visas turtas sugadintas ,tik labai juokingai atrodo kad ponas A.Juska visada ir visur teisus apsidairykit aplinkui ir pamatysit tikraji pono Juskos veida .

  3. Ar čia ponui Artūrui daroma reklama,Ne smerkit su nesamonem, kad bomzai ,Ten gyveno šauni ir rūpestinga mama.Kuri visą savo laiką skiria vaikams ir jais rūpinasi.

  4. Ne bomzai!!!Tvarkinga ir rūpestinga moteris,gera vaikų Mama.Namai visada sutvarkyti,kiek žinau buvo padaryti remontai.Dailylentės,laminatas,plastikiniai langai,normalus baldai.Vaikai prižiūrėti ir gerai mokinasi.Vaikai lanko prabangius Latino šokius.Duok dieve kad visi vaikai turėtų tokia rupestinga mama kaip Raimonda.Zmones padėkite o ne smerkite,

  5. Žmonės, žmonės…ką jūs komentuojate? Jeigu nežinot, gal reiktų nepraleisti progos patylėti? Juška neužsakė to straipsnio, tad jis ir neatsako už tai, ką parašė žurnalistai. Ir niekaip nesuprantu – koks gi tas tikrasis pono Juškos veidas? Ką jis blogo yra kam padaręs, ar ką nors iš ko nors atėmęs? O tas žmogus , kuris rašo, kad Juška nori pigiai nupirkti butą, išvis nesuprantu, ar jis gali vadintis žmogum…Žmonės, atsipeikėkit!!! Savo pavydu ir pagieža norėdami pakenkti kitam žmogui, kenkiate patys sau! Tokia nelaimė gali atsitikti kiekvienam, šeima neteko namų, visi kiti namo gyventojai buvome didžiuliame šoke! Dėkojame Dievui, kad tai įvyko šviesiu paros metu, kad laiku buvo viskas pastebėta, jeigu būtume šiek tiek pavėlavę, būtume visos šeimos buvusios be namų. Pagalbą kvietė ne tik buto šeimininkė, bet ir mes…Nuoširdžiai dėkojame visiems padėjusiems geriems žmonėms. O pavyduoliai, kurie nemoka nieko kito, tik piktai komentuoti, tikiuosi, kada nors atsipeikėsit. Visiems sėkmės ir, duok Dieve, nepatirti tokių nelaimių.

  6. Nesmerkite ir nedarykite čia pjautyniu.Kaimynai yra kaimynai.Atsitiko nelaime ,reikia padėti vienas kitam o ne kažkokius vėjus komentuoti.Lietuviai mieli nebukit besirdziais.Ir nekurstykit dar ugnies tarp kaimynu…neduok dieve tokios nelaimes.Aciu Rima

  7. Gyveno name toks protingas žmogus, o nesuziurejo, kad namo katilinė netvarkinga.
    Tur but ir kulturnamyje buvo netvarkinga katiline( kuri taip pat sudegė)!

  8. Sveiki
    Reikalinga zmoniu pagalba – parama 🙏
    Vienisa mama liko su dviem vaikuciais be namu 🥺
    Raimonda Brikiene LT 92 7044 0009 7361 5963
    Aciu uz jusu geruma,meginsime atstatyti seimos namus visi kartu 🙏

  9. Neduok Dieve, tokios skaudžios nelaimės. Tačiau, nejaugi prašant paramos, reikia taip begėdiškai meluot: ,,vieniša mama”, kai vaikų tėvas dirba užsienyje ir, kuri ,,mėgins atstatyt šeimos namus”, kurie yra naujii pasistatyti mieste? Sėkmės Jums, tačiau reiktų susimąstyt ir apie kitus žmones, šiuo metu patiriančius nemažai sunkumų.

  10. Miela Petrute, kaip Jus gerai informuota kas kur turi ka ir kas kur dirba. Jei taip viska zinote, tai kaip cia buvo, kad praleidode tam tikrus faktus apie vyra? O pasirodo ir nesat tokia visazine…bile palot, ar ne?

  11. Ponia Petrute,jei nežinote šitos šeimos situacijos gal geriau savo nuomonę pasilikite sau o ne skalykit nesamones.!Jei yra parašyta Mama liko viena su dviem vaikučiais ,vadinasi tai yra tiesa.Nes aš žinau padėtį šitos šeimos.O jūs esate Petrute labai bloga moteris jei nesuprantame kitų skausmo ir nelaimės.Bele duok palot .Geda jums turėtų būt ponia Petrute

  12. Ponia Petrute,o jus bloga aiškiarege jei nežinote faktų,Jūs turite susirinkusi labai bloga informacija,,pletkus”Nėra nei namo ,nei vyro,Taip kad Petrute patylek ,ramiau gyvensi,žiūrėk kad pačiai nenutiktų tokia nelaime.

  13. Reikalinga parama šiame gaisre nukentejusiai vienišai mamai parašė:

    Sveiki
    Reikalinga zmoniu pagalba – parama 🙏
    Vienisa mama liko su dviem vaikuciais be namu 🥺
    Raimonda Brikiene LT 92 7044 0009 7361 5963
    Aciu uz jusu geruma,meginsime atstatyti seimos namus visi kartu 🙏Padėkite ir nebukite abejingi,o komentatoriai kurie nežinote šios šeimos gyvenimo geriau patylekit

  14. Reikalinga parama šiame gaisre nukentejusiai vienišai mamai su dviem vaikučiais

    Sveiki
    Reikalinga zmoniu pagalba – 🙏
    Vienisa mama liko su dviem vaikuciais be namu 🥺
    Raimonda Brikienė LT 92 7044 0009 7361 5963
    Aciu uz jusu geruma,padekime atstatyti seimos namus visi kartu 🙏Padėkite ir nebukite abejingi,o komentatoriai kurie nežinote šios šeimos gyvenimo geriau patylekit.Aciu visiems kurie padesit Raimondai Brikienei

  15. Onute, kaip jums negėda rašyti pačiai melą, taip gerai informuota kas ką ” turi”, kas kur ” dirba” , tik va kažkaip informacija pro tamstą praslydo, kad Raimonda neturi vyro ir tikrai likusi be namų su dviem vaikučiais. Gėda jums turėtų būti .

Comments are closed.

TAIP PAT SKAITYKITE