Vyriausybė nepratęsė judėjimo ribojimų tarp savivaldybių, nuo antradienio vidurnakčio bus atlaisvintas judėjimas visoje šalyje.

„Vien šį šventinį savaitgalį užtikrindami judėjimo apribojimų kontrolę dirbo apie 3 tūkstančius policijos pareigūnų, jiems talkino Šauliai, karo policijos, Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai ir kiti partneriai. Dalis šių žmonių neturėjo galimybės susėsti su šeima prie Velykų stalo. Todėl norėčiau dar kartą jiems visiems padėkoti už darbą ypatingai svarbiu Lietuvai laikotarpiu. Sekmadienį, kartu su Policijos generaliniu komisaru, lankėmės keliuose kontrolės postuose, akivaizdu, kad didžioji dalis žmonių važiavo turėdami tam priežastį ir pasirūpinę reikiamais dokumentais, vis dėl to buvo apsukta virš 1700 transporto priemonių, nubausti 136 asmenys. Tikiuosi, kad griežta judėjimo kontrolė šventiniu laikotarpiu padės mums išlaikyti stabilius sergamumo rodiklius ir pamažu judėti link didesnių atlaisvinimų“, – sako vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Į Kretingos rajoną nepraleido daugiau nei į Palangą

Per dvi Velykų dienas policijos pareigūnai į didžiausią šalies kurortą neįleido 7 automobilių, Kretingos rajono savivaldybės ribų kirsti neleido triskart didesniam skaičiui transporto priemonių.

Paskutinį griežtai kontroliuojamą sekmadienį Kretingos rajono patikros postuose buvo patikrinti 1170 automobilių, iš kurių 5-iems neleista kirsti Savivaldybės teritorijos. Taip pat – surašyti 4 protokolai už Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus. Antrąją Velykų dieną nepraleido 16 automobilių.

Palangos policijos pareigūnai į kurortą sekmadienį iš 946 patikrintų neįleido 5 automobilių ir surašė 5 protokolus dėl judėjimo tarp savivaldybių pažeidimo (pagal ANK str. 4 d.) bei 14 – dėl įvairių KET pažeidimų. Pirmadienį neįleido 2 automobilių ir surašė 2 protokolus pagal ANK 45 str. 4 d.

Lietuvoje judėjimo ribojimai prasidėjo gruodžio viduryje, nuo kovo 16 dienos didžiojoje šalies dalyje jie buvo panaikinti, palikti tik savivaldybėse, kur blogiausia epidemiologinė situacija. Vis dėlto nuo kovo 27-osios draudimas judėti tarp šalies savivaldybių grąžintas, išimtis padaryta žiedinėms savivaldybėms, taip siekiant sumažinti kontaktų skaičių.

Anot Statistikos departamento, pastarųjų 14 dienų naujų susirgimų rodiklis 100 tūkst. gyventojų siekia 382,3 atvejų. Teigiamų diagnostinių tyrimų dalis per pastarąsias septynias dienas siekia 7,5 procento. Kretingos rajono sergamumo koronavirusu rodiklis beveik keturiskart mažesnis už Lietuvos vidurkį – tik 99,2. Iš viso balandžio 6 d. duomenimis, Kretingos rajone koronavirusu serga 50 gyventojų, per pastarąją parą užregistruotas tik 1 naujas atvejis.

Karantinas šalyje pratęstas iki balandžio 30 d.

Nuo balandžio 7 d. vis dar lieka galioti šie draudimai:

Palikti gyvenamą vietą leidžiama, vykstant:

  • į darbą darbo reikalais;
  • į prekybos vietą;
  • į tarptautinius keleivių maršrutus, aptarnaujančius oro, jūrų uostus, autobus stotis ar iš jų;
  • į nuosavą nekilnojamojo turto objektą;
  • į laidotuves;
  • dėl sveikatos priežiūros ir kitų būtinųjų paslaugų;
  • prižiūrėti sergančių ar negalinčių savimi pasirūpinti asmenų;
  • pasivaikščioti atvirose vietose;
  • dėl kitų paslaugų ar objektyviai pagrįstų priežasčių, kai vykti neišvengiamai būtina.

Bendravimo ribojimai:

  • Vis dar draudžiami daugiau nei vienos šeimos ir (ar) vieno namų ūkio artimi kontaktai uždarose erdvėse, išskyrus neatidėliotinus atvejus, kai reikia suteikti pagalbą ar prižiūrėti sergančius ar negalinčius savimi pasirūpinti asmenis.
  • Leidžiama susitikti dviem šeimoms arba dviem namų ūkiams ir sukurti socialinį “palaikymo burbulą”, jeigu viename iš jų yra ne daugiau kaip vienas suaugęs asmuo arba vienas asmuo ir jo nepilnamečiai vaikai, arba namų ūkis, kuriame yra nuolatinės priežiūros ir slaugos reikalaujantis asmuo. Tačiau tokiems artimus kontaktus turintiems šeimų ar namų ūkio nariams tokiu atveju draudžiama turėti artimus kontaktus su kitais asmenimis.
  • Viešose atvirose vietose asmenys gali būti ne didesnėmis nei 5 asmenų arba dviejų šeimų ir (ar) dviejų namų ūkių narių grupėmis.
  • Transporto priemonėmis, išskyrus miesto, tarpmiestinio ir priemiestinio reguliaraus susisiekimo keleivinio transporto priemones ar transporto priemones, kuriomis vykstama į darbo vietą ar iš jos, gali vykti ne didesnės nei 2 asmenų arba vienos šeimos ir (ar) vieno namų ūkio narių grupės.

Kokioje parduotuvėje pirmiausia apsilankysite, kai tik visos atsidarys?

View Results

Loading ... Loading ...

 11,222 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes