Susisiekimo ministerija, siekdama strateginio tikslo – kad keliuose nežūtų nė vienas žmogus, šiemet numato atnaujinti valstybinės eismo saugumo programos „Vizija 0“ (Vizija nulis) priemonių planą ir kviečia teikti pasiūlymus bei idėjas šiai programai įgyvendinti. Visų suinteresuotų institucijų, nevyriausybinių organizacijų ir piliečių idėjų laukiama iki gegužės 3 d.

 ,,Vizija 0“ kelia aukštą tikslą – išsaugoti gyvybes keliuose, kad eismo įvykiuose nežūtų nė vienas žmogus. Tam reikia visų mūsų pastangų ir prisidėjimo. Tikiu, kad platesnis visuomenės įsitraukimas į saugaus eismo problemų sprendimą padės rasti naujų idėjų, pažangių ir efektyvių priemonių“, – teigia susisiekimo viceministras Julius Skačkauskas.

 Siūlymų, kaip sumažinti aukų skaičių keliuose, laukiama ne tik iš programoje dalyvaujančių institucijų, bet ir iš piliečių bei nevyriausybinių organizacijų. Jei turite idėjų, kaip efektyviau įgyvendinti programą „Vizija 0“, prašome teikti siūlymus el. paštu vizija0@sumin.lt iki š. m. gegužės 3 d.

 „Vizija 0“ – tai Lietuvos saugaus eismo strategija, kuria siekiama Europos Sąjungos nustatyto tikslo –  iki 2050 m. žūčių skaičių keliuose sumažinti iki nulio. ­Šios programos prioritetai – saugesnė eismo dalyvių elgsena, saugesni keliai ir gatvės, saugesnės transporto priemonės, efektyvesnė pagalba po eismo įvykių ir efektyvesnis eismo įvykių rizikų valdymas. Artimiausio dešimtmečio darbai „Vizijai 0“ įgyvendinti numatyti konkrečių priemonių plane iki 2030 metų.

 Valstybinė eismo saugumo programa “Vizija 0” patvirtinta Vyriausybės nutarimu 2020 m. kovo mėn.

 Pastaruosius 30 metų žuvusiųjų Lietuvos keliuose skaičius tolydžio mažėja. Tragiškų eismo įvykių pikas buvo 1989–1991 m. – tada per metus keliuose žūdavo daugiau kaip po 1000 gyventojų, o tuometei situacijai prigijo „karo keliuose“ pavadinimas. Nuo to laiko, itin sustiprinus dėmesį eismo saugai, situacija nuolat gerėja, žūčių keliuose skaičius sumažintas beveik 7 kartus – iki 175 netekčių praėjusiais metais.

 12,060 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes