Mokiniai. Asociatyvi nuotr.

Kretingos rajono švietimo įstaigų vadovų pasitarime buvo nuspręsta nuo gegužės 10 d. 5–11 klasių mokiniams mokymąsi organizuoti mišriu būdu, derinant kontaktinį su nuotoliniu mokymu.

„Švietimo įstaigų vadovai, atsižvelgdami į mokyklų bendruomenės nuomonę ir esamą epidemiologinę situaciją konkrečioje vietos bendruomenėje, nustatys tvarką, kaip organizuojamas ugdymas ir kaip derinamas kontaktinis ir nuotolinis ugdymas, kokios klasės ir kuriomis savaitėmis ar dienomis mokosi mokykloje, o kada nuotoliniu būdu iš namų“, – sakė Kretingos rajono savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Asta Burbienė.

Organizuojant kontaktinį mokymą mokyklose bus užtikrintos valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo patvirtintos asmenų srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi ir kitos būtinos saugumo sąlygos.

Ugdymą organizuojant kontaktiniu būdu, bus užtikrinamas mokinių ir įstaigose kontaktiniu būdu dirbančių darbuotojų profilaktinis tyrimas koronaviruso infekcijai diagnozuoti arba savikontrolė greitaisiais antigenų testais. 5–11 klasių mokiniams testavimas privalomas visose savivaldybėse, turint tėvų sutikimą.

Primename, abiturientams testavimas tik rekomenduojamas.

Dėl suprastėjusios epidemiologinės situacijos Kretingos rajono pradinukai nuo gegužės 10 d. tęsti ugdymą mokyklose galės profilaktiškai testuojantis greitaisiais antigeno testais, turint tėvų sutikimą.

Šios dienos duomenimis, Kretingos rajone sergamumas koronavirusu per pastarąsias 14 dienų 100 tūkstančių gyventojų siekia 254,6 atvejų.

Kretingos rajono savivaldybė

Kaip vertinate, kad mokiniai mokslo metu baigs mišriuoju būdu?

View Results

Loading ... Loading ...

 

 90,262 peržiūrų (-a)

10% LikesVS
90% Dislikes
One thought on “Kretingos rajono moksleiviai mokslo metus užbaigs mišriuoju būdu”

Comments are closed.

TAIP PAT SKAITYKITE