Štai toks skelbimas kaba (ar bent jau šį rytą vis dar kabėjo) vienoje autobusų stotelėje Rotušės aikštėje. Autorės nuotr.

Šį rytą Kretinga nukabinėta  A3 formato nespalvotais skelbimais apie ieškomus 14 Tarybos narių, dėl kurių pasirašyto (ar nepasirašyto) sprendimo projekto meras Antanas Kalnius vakar kreipėsi į prokuratūrą. 

Skelbime patalpintos visų 14-os Kretingos rajono savivaldybės tarybos valdančiosios daugumos nuotraukos, nurodant ne tik jų vardą pavardę, bet ir gimimo metus. O skelbimo tekstas skamba taip: “Galbūt matėte šiuos asmenis? Kurie Kretingos gyventojų nuomone per viešą 29-ą Kretingos rajono savivaldybės tarybos posėdį galimai padarė nusikalstamą veiką pagal BK 300 str. Norėtume juos apklausti dėl vykdomo pilietinio tyrimo. Asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu”.

Tokie skelbimai iškabinti miesto skelbimų lentose, autobusų stotelėse, net daugiabučių laiptinėse.

Vicemeras Dangiras Samalius, kurio nuotrauka irgi yra šiame sąraše, “Švyturiui” tvirtino, kad valdančioji dauguma dėl šių plakatų svarsto kreiptis į teisėsaugą.

Iki ketvirtadienio pietų kreipimasis dar nebuvo padarytas, kaip “Švyturiui” sakė Kretingos policijos komisariato Veiklos skyriaus viršininkas Tomas Mikelkevičius.
“Priimsime kiekvieną skundą, kas kreipsis į policiją. Bet kuris pilietis, bet kuris asmuo turi teisę kreiptis į policiją, jeigu mano, kad jo atžvilgiu daroma kažkas neteisėta. O tokio veiksmo (plakatų iškabinimo) aš nevertinu ir nekomentuosiu, kol neturiu nei patis fakto, nei skundo,” – sakė T. Mikelkevičius.

 

 17,499 peržiūrų (-a)

86% LikesVS
14% Dislikes