Visos „Kretingos” komandos ir jos vadovų pergalės šokis.

Mūsų miesto krepšinio komanda – naujoji Regionų krepšinio lygos čempionė. Arimanto Mikaločiaus treniruojama komanda Kėdainių arenoje vykusiame finalo ketverte pusfinalyje po pratęsimo rezultatu 75-73 įveikė Akmenės „Patriots-Cemento“ ekipą. Didžiajame finale „kretingiškiai“ parodė čempionišką charakterį ir finale sugebėjo panaikinti 11 taškų persvarą ir rezultatu 82:78 (21:24, 20:12, 15:28, 26:14) palaužė Vilniaus „Rivilės“ ekipą. Šis laimėjimas mūsų miesto komandai suteikė teisę žaisti kito sezono Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL), kuri yra antra pagal pajėgumą mūsų šalyje.

Pusfinalyje prireikė pratęsimo
Nuo pat pirmųjų pusfinalio minučių prieš Akmenės „Patriots-Cemento“ ekipą vyko lygi ir bekompromisinė kova. Po dviejų kėlinukų trimis taškais priekyje buvo „kretingiškiai“ 40-37. Antroji rungtynių pusė taip pat buvo visiškai lygi – pirmavo tai vieni, tai kiti. Likus minutei iki rungtynių pabaigos Akmenės komanda išsiveržė 6 taškais į priekį ir, rodės, jau turi pergalę savo rankose, bet tada tritaškį „smeigė“ Rokas Šimkevičius, vos už sekundės kamuolį perėmė ir iki minimumo persvarą sumažino Tadas Maželis.
Likus žaisti 8 sekundes vieną iš dviejų baudų realizavo Vytautas Šarakauskas ir rungtynių rezultatas tapo lygus. Pratęsimo metu jau sėkmingiau žaidė kretingiškiai, kurie nerezultatyvų prątesimą laimėjo rezultatu 4-2 ir šventė pergalę 75-73.
Pusfinalyje „Kretingos“ komandą į pergalę vedė 17 taškų surinkęs Domininkas Matutis. Jam puikiai talkino 13 taškų surinkęs Rokas Šimkevičius, dar po 12 taškų įmetė Justas Grikštas ir Vytautas Šarakauskas.

Finale parodė „čempionišką charakterį“
Didžiajame Regionų krepšinio finale „kretingiškių“ laukė reguliariojo sezono nugalėtoja Vilniaus „Rivilės“ komanda, pusfinalyje įveikusi „Tauragės“ ekipą. Kaip ir įprasta finale, įtampos ir kovos netrūko kiekviename aikštės centimetre. Pirmoje rungtynių pusėje keliais taškais pirmavo „Rivilė“, tačiau sėkmingiau antrojo kėlinuko pabaigą sužaidę „Kretingos“ krepšininkai į įlgąją pertrauką išėjo su 5 taškų persvara (41-36).
Trečiasis kėlinys visiškai priklauso sostinės ekipai. Per trečiąjį kėlinį Karolio Brusoko vedami „vilniečiai“ susikrovė 8 taškų persvarą ir prieš lemiamą ketvirtį pirmavo rezultatu 64-56.
Lemiamą finalo kėlinį puikiai pradėjo mūsų miesto krepšininkai, sumažinę persvarą iki 3 taškų.
Likus žaisti apie 4 minutes savo lyderio savybes parodė „Kretingos“ komandos kapitonas Domininkas Matutis, kuris vien per šią atkarpą „smeigė“ tris tolimus metimus ir prasidėjus paskutinei rungtynių minutei „kretingiškiai“ turėjo 6 taškų persvarą. „Rivilės“ komanda dar bandė gelbėtis tritaškiais metimais ir pražangų taktika, tačiau „Kretingos“ žaidėjai pergalės nebepaleido. Galutinis rezultatas – 82-78.
Finale „Kretingos“ komandą į priekį vedė 22 taškus surinkęs Domininkas Matutis, 15 taškų pridėjęs Rytis Zabita (kuris dantis sukandęs žaidė, net turėdamas kojos traumą!), po 12 taškų sumėtė Vytautas Šarakauskas ir Rokas Šimkevičius.
Apibendrindamas visą sezoną ir finalo ketvertą „Kretingos“ A. Mikaločius neslėpė – tai tarsi svajonės išsipildymas.
„Nuostabi pergalė ir puikus pasiekimas visam Kretingos miestui. Tai, kas prieš dešimtmetį atrodė kaip svajonė, tapo realybe. Kelerius metus vis pritrūkdavo sėkmės ir likdavome per žingsnį nuo finalinio ketverto. Pirmą kartą galų gale patekome į finalinį ketvertą ir jame sėkmė pagaliau atsisuko į mūsų pusę. Noriu už visą sezoną padėkoti mūsų fanams, kurie, kai buvo sunku, mus užvesdavo kovai.”
Kalbėdamas apie kitą sezoną treneris neslėpė tikslo debiutuoti Nacionalinėje krepšinio lygoje.
„Kretingoje beveik užbaigtos naujos arenos statybos, gal ši pergalė paskatins greičiau jas užbaigti,” – optimizmu startuoti aukštesnėje lygoje tryško A. Mikaločius.
Emocijų neslėpė ir komandos kapitonas, auksinio finalo „herojus“ Domininkas Matutis: „Visą sezoną po vieną žingsnelį kilome į viršų ir galų gale užlipome į viršūnę. Manau, pergalę atnešė išlaikytas „šaltas protas“ ir tai, kad nesutrikome lemiamu momentu varžovams turint persvarą. Ši pergalė labai svarbi visam Kretingos sportui.”
Paprašytas pakomentuoti savo lemiamus metimus, kapitonas kalbėjo: „Jaučiau metimą ir kaip komandos kapitonas, ėmiausi iniciatyvos. Metimai sukrito. Ateinantį sezoną privalome žengti žingsnį ir rungtyniauti NKL. Arena Kretingoje statoma. Ko daugiau bereikia? Tik valdžios palaikymo.
Ši pergalė „Kretingos“ krepšinio klubui suteikė progą ateinantį sezoną dalyvauti NKL. Dabar liko svarbiausi klausimai Kretingos rajono valdžiai, kur žais mūsų miesto krepšininkai, nes šiuo metu mūsų mieste nėra arenos, atitinkančios šios lygos keliamų reikalavimų.
Antradienį krepšininkai buvo pagerbti Kretingos muziejuje, trečiadienį su rajono valdžia jau sėdo prie vieno stalo ir išsakė savo lūkesčius.

 

Tarp Karolio Opulskio ir Roko Šimkevičiaus atsidūręs „Rivilės” žaidėjas maldaute maldauja pasigailėjimo.
Visos „Kretingos” komandos ir jos vadovų pergalės šokis.
Kas gali atimti kamuolį iš Vytauto Šarakausko?
Štai kaip atrodo komandos treneris, kai didžiuojasi savo komanda.
Komandos kapitono Domininko Matučio pergalės šūksnis.
O čia – kapitono reveransai su kamuoliu.
„Mano pergalės nieks neatims!” – šaukte šaukė Rokas Šimkevičius. Gal ir kitais garsais, bet esmė – ta pati.
Vytauto Šarakausko emocingas žaidimas.
Kai jau Justas Grikštas meta, meta ne rankomis, o kiekviena kraujagysle, kiekviena savo kūno ląstele.
Kaip Edgaras Danys kamuolį saugojo – tarsi motina savo vaiką!

 58,736 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes