Asociatyvi nuotr.

Pirmadienį prasideda privalomas į mokyklas sugrįžtančių moksleivių testavimas. Iš 4245 Kretingos rajono moksleivių testuotis sutinka (arba tėvai davė sutikimą jiems atlikti testus) kas penktas, tai yra 819.

Daugiausiai testuosis pradinukai
Palankiausiai testavimą vertina pradinukų tėvai – beveik kas antras jų vardant galimybės sugrąžinti vaiką į mokyklą davė sutikimą reguliariems testams. Gegužės 7 dienos duomenimis, kontaktinį ugdymą Kretingos rajone tęsti planuoja 52 pradinės klasės iš 84, iš kurių bus testuojami 762 mokiniai iš 1591, tai yra, 48 proc. Kiti 829 pradinukai lieka mokytis namuose nuotoliniu būdu.
Didžioji dalis 5-11 klasių moksleivių (98 proc.) lieka mokytis namuose nuotoliniu būdu, nes testuotis sutinka tik 43 iš 2379 šio amžiaus mokinių, tai yra tik 2 proc. Kaip „Švyturiui” teigė rajono Švietimo skyriaus vedėja Asta Burbienė, kai kurias veiklas ar pamokas (gamtos, kūno kultūros, šokio, klasės valandėlės) planuojama vykdyti lauke.
Į kontaktinį ugdymą nuo gegužės 10 d. grįžta tik 3 klasės iš 113 vyresniųjų klasių.
Jau nuo šio pirmadienio, tai yra, nuo gegužės 3 d. 97 proc. Kretingos rajono abiturientų mokosi mokyklose kontaktiniu būdu. Jiems testuotis neprivaloma, tik rekomenduojama. Testuotis paprašė 14 iš 275 rajono abiturientų, tai yra, 5 proc.

Testų diena – pirmadienis
Nors Kretingos rajono savivaldybės puslapyje skelbiama, kad mokinių testavimas vyks kas 3-4 dienas, A. Burbienė paaiškino, kad realybėje – kartą per savaitę.
„Juk iškris šeštadieniai, sekmadieniai, tad iš esmės testas bus imamas kartą per savaitę. Pirmadienį testai bus paimami pirmą kartą, tad manau, kad ir išliks praktika testuotis savaitės pradžioje, po savaitgalio”, – aiškino vedėja.
A. Burbienės teigimu, testų mėginius ims sveikatos priežiūros specialistas arba kitas mokyklos direktoriaus įsakymu paskirtas specialiai apmokytas darbuotojas.
Antigeno testai mokiniams bus atliekami tuo atveju, kai bus mokomasi kontaktiniu būdu. Tyrimas atliekamas paėmus nosiaryklės mėginį, o atsakymas gaunamas per 15–20 min.

Serga 10 mokinių, izoliacijoje – 86
„Vyriausybės sprendimu testavimas yra būtinas tose savivaldybėse, kuriose atvejų skaičius yra didesnis nei 200 atvejų šimtui tūkstančių gyventojų per 14 dienų. Kretingos rajono savivaldybė jau yra peržengusi šią ribą ir patenka į nesaugią zoną, todėl nuo gegužės 10 d. testavimas mūsų rajone privalomas taip pat pradinių ir 5–11 klasių mokiniams“, – sakė Kretingos rajono savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Asta Burbienė.
Penktadienio duomenimis, koronavirusu serga 14 švietimo įstaigų darbuotojų ir mokinių: 2 nepedagoginiai darbuotojai, 1 ikimokyklinukas, 5 pradinukai, 4 vyresniųjų klasių mokiniai ir 2 abiturientai.
Izoliacijoje šiuo metu yra 93 asmenys: 3 pedagoginiai darbuotojai, 4 – nepedagoginiai, 31 ikimokyklinukas ir priešmokyklinukas, 50 pradinukų, 5 vyresniųjų klasių mokiniai.
Gegužės 7 d. duomenimis, per paskutines 14 dienų Kretingos rajone 100 tūkstančių gyventojų skaičiuojama 257,3 susirgimo koronavirusu atvejai.
Per paskutinę parą iš ketvirtadienio į penktadienį rajone užfiksuoti 9 nauji atvejai. Šiuo metu koronavirusu serga 125 gyventojai.

 88,901 peržiūrų (-a)

36% LikesVS
64% Dislikes
One thought on “Pirmadienį testuojami penktadalis rajono mokinių”

Comments are closed.

TAIP PAT SKAITYKITE