Itališki florentinai.

Florentinai yra itališki sausainiai, gaminami iš riešutų (paprastai lazdyno ir migdolų) ir vyšnių, sumaišytų su cukrumi, šie sausainiai yra padengiami šokoladu. Vien florentinų pavadinimas susieja šį desertą su Italijos regionu Florencija. Tačiau spėjama, kad florentinai buvo sukurti XVII a. pabaigoje Prancūzijos karališkosios šeimos virtuvėje, jų iš Toskanos kilusių uošvių garbei. Įdomu tai, kad šis desertas labiau paplito ne Prancūzijoje, o Italijoje, tačiau praėjus šimtmečiams, jie nepaprastai populiarūs išliko ne tik tarp Florencijos gyventojų, bet yra mėgstami ir visoje Italijoje bei už jos ribų.

Itališkų florentinų receptu dalijasi vieno prekybos tinklo Lietuvoje konditerijos ekspertas Thierry Lauvray.

Reikės:

50 g sūdyto sviesto

50 g cukraus

50 g klevų arba agavų sirupo

50 g miltų

50 g susmulkintų vyšnių

75 g migdolų dribsnių

50 g susmulkintų pistacijų

Apelsino žievelių

175 g juodojo šokolado

Gaminimo eiga: pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Dvi kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi. Tuomet nedideliame puode ant silpnos ugnies, dažnai maišydami, ištirpinkite sviestą, cukrų ir sirupą. Viską nukelkite nuo ugnies ir į šį mišinį įmaišykite miltus, tuomet suberkite vyšnias, migdolų dribsnius, pistacijas bei tarkuotas apelsino žieveles ir viską išmaišykite kol susiformuos tešla. Tuomet paėmę šaukštą kabinkite pagamintą tešlą ir formuodami sausainius sudėkite viską ant paruoštų skardų.

Sausainius kepkite apie 10 minučių, kol šie gražiai pagels ir ištraukę iš orkaitės palikite juos atvėsti. Kol sausainiai vėsta, virš puodo su verdančiu vandeniu ištirpdykite šokoladą. Atvėsusius ir sustandėjusius sausainius aptepkite šokoladu ir dar kelias minutes palikite juos pastingti.

 46,171 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes