Amaretti.

Amaretti, kaip ir biscotti, yra kilę iš Prato miesto. Itališkas žodis „amaro“ reiškia „kartūs“, ir kadangi šie maži sausainiai yra pagardinti karčiaisiais migdolais, jie buvo pavadinti „amaretti“.Tačiau jų nereikia painioti su „amaretto“ – saldžiu, migdolų skonio itališku likeriu. Amaretti yra pagaminti iš maltų migdolų arba migdolų pastos, sumaišytos su cukrumi ir kiaušinių baltymu. Jie dažnai būna paskaninti šokoladu, tradiciškai patiekiami su kava. Šie sausainiai pasižymi nedidelio kupolo forma, ruda spalva ir yra išmarginti daugybe įtrūkimų.

Amaretti receptu dalijasi vieno prekybos tinklo Lietuvoje konditerijos ekspertas italas Thierry Lauvray.

Reikės:

2 1/2 puodelių migdolų miltų

1 1/4 puodelio cukraus

3 kiaušinių baltymų

1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto

1 arbatinio šaukštelio migdolų ekstrakto

Cukraus pudros pabarstymui

Gaminimas: pirmiausiai iki 150 laipsnių įkaitinkite orkaitę ir išklokite skardą kepimo popieriumi. Virtuvinio kombaino pagalba sumaišykite migdolų miltus ir cukrų. Įpilkite vanilės ir migdolų ekstrakto ir viską maišykite kelias minutes. Tuomet sudėkite kiaušinius ir toliau maišykite tešlą, kol ši taps vientisa. Tuomet šaukštu išgriebkite tešlos gabaliuką, jį padėkite ant kepimo popieriaus ir apibarstykite cukraus pudra. Ant skardos išdėliotus tešlos gabalėlius kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25–30 min. Prieš patiekdami, sausainius atvėsinkite. Skanaus!

 

 84,470 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes