Arimantas Mikaločius. „ReAl moments“ nuotr.
Jei kas nežinote, Kretinga jau savaitė yra “juodoje” zonoje, nors užsikrėtimų skaičius tikrai nėra didelis, bet juk reikia tikėti skaičiais, taip viskas sudėliota. Bet kyla klausimas, ką tai reiškia, kokie draudimai yra Kretingos rajone? Tikriausiai niekas net nežinote kas pasikeitė, bet mums, sporto bendruomenei, įsigaliojai draudimai, kai tuo tarpu daugiau niekam jokių draudimų, tik nesuprantame, kodėl MUMS? Tai, jei niekam, tai niekam, aš tik UŽ tai, kad tik greičiau grįžtų “įprastas” gyvenimas.
Taigi, bandžiau analizuoti ir įsivaizduoti, kaip šitas sporto bendruomenės draudimas gali padėti pakilti iš juodos zonos mūsų rajonui. Taigi, DRAUDIMAS toks: negalima sportuoti 1-4 klasių moksleiviams salėje (net po 1 vaiką), gali sportuoti tik vyresni vaikai, nes jie priskiriami aukšto sporto meistriškumo komandoms. NEGALIMA, nors 8-11 m. vaikas ir reguliariai testuojamas, prieš treniruotę dezinfekuojamos patalpos, dezinfekuojamos vaiko rankos, matuojama temperatūra, o treneris pasiskiepijęs ir dirba su kauke, vistiek negalima vienam sporto mokyklos auklėtiniui sportuoti salėje.
Negalima tai negalima, BET ką šis 8-11 m. vaikas gali daryti rajonem jei esame “juodoje” zonoje?
1. Gali su neribotu skaičiumi draugų žaisti lauko aikštelėje (visada lauko krepšinio aikštelėje būna apie 50 vaikų);
2. Gali dalyvauti 10 skirtingų žmonių asmeninėje šventėje;
3. Gali eiti su šeima į lauko kavinę, parduotuves bei grožio salonus (taip, viskas gerai, verslas turi dirbti);
4. Gali važiuoti ilsėtis su šeima kur nori Lietuvoje;
5. Gali naudotis baseino bei sporto klubo paslaugomis;
6. Gali lankyti bendrojo ugdymo mokyklą;
7. Gali dalyvauti renginyje, kuriame yra iki 150 dalyvių (sporto varžybos ir pan) bei, kaip žinome, net didesniuose renginiuose galima dalyvauti Lietuvoje;
8. Gali su šeima vykti į kino teatrą.
Bei daug kitų dalykų. Viskas labai gerai, karantinas atlaisvintas, BET tik primenu, kad 7-11 metų vaikas negali vienas ateiti individualiai sportuoti su treneriu salėje, net pasidaręs testą. Tai kam daryti išvis tas zonas, leiskime viską ir gyvenkime toliau arba sugalvokime normalių draudimų, bet neskriauskime vaikų, kurie nori SPORTUOTI. Galbūt draudžiama todėl, kad yra koks židinys vaikų tarpe? ATSAKYMAS – ne, nėra nei vieno atvejo. Šis draudimas mūsų rajone galioja iki gegužės 23 d., paskui vėl iš naujo perskirstys zonas. Linkiu mūsų valstybei šiek tiek atidžiau peržiūrėti draudimus.
Arimantas Mikaločius

 103,312 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes