Palangos baseino nuotr.

Vyriausybė pamažu lengvina griežto karantino šalyje sąlygas. Šiandienos sprendimu nuo gegužės 24 d. vėl gali veikti baseinai, bet ne visi baseinai atsidarys nuo šios dienos. Pavyzdžiui, Palangos pradės veikti nuo birželio 1 dienos.

Baseinai paslaugas galės teikti ne daugiau kaip 50 asmenų (neįskaičiuojant paslaugų teikėjų), užtikrinant 20 kvadratinių metrų paslaugos teikimo plotą vienam asmeniui, lankytojų registraciją ir kitas valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytas asmenų srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi, būtinas visuomenės sveikatos saugos, higienos, asmenų aprūpinimo būtinosiomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis sąlygas.

Rengiant grupines treniruotes (užsiėmimus), viename baseino takelyje galės būti ne daugiau kaip 5 asmenys (neįskaičiuojant paslaugų teikėjų).

Panašiomis sąlygomis nuo balandžio pabaigos veikia ir sporto klubai: vienam asmeniui sporto klube turi būti užtikrintas 20 kvadratinių metrų paslaugos teikimo plotas, įskaičiuojant ir patį paslaugos teikėją. Leidžiamos ir grupinės treniruotės, bet jose dalyvauti gali ne daugiau nei 5 asmenys (šiuo atveju paslaugos teikėjas neįskaičiuojamas).

Svarbi išimtis: tiek baseinuose, tiek sporto klubuose, jei paslaugos teikiamos tik imunitetą COVID-19 ligai turintiems asmenims (t. y. pasiskiepijusiems, persirgusiems ar turintiems ne anksčiau nei prieš 24 val. atliktą COVID-19 tyrimą ir gautą neigiamą atsakymą, taip pat vaikams iki 16 metų) nurodyti maksimalaus asmenų skaičiaus ir paslaugos teikimo ploto vienam asmeniui reikalavimai netaikomi.

 59,389 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes