Daržovėmis įdarytas baklažanas.

Reikės: 1 baklažano, 1 didelio svogūno, 2 trintų česnako skiltelių, 150 g šviežių pievagrybų, pusės cukinijos, 1 raudonosios paprikos, 2 pomidorų, saujos tarkuoto parmezano sūrio, saujos smulkintų petražolių, pusės šaukštelio džiovintų čiobrelių, šlakelis aliejaus, šiek tiek druskos ir pipirų.

Pirmiausia paimkite baklažaną ir perpjaukite jį išilgai. Šaukštu išskaptuokite jo minkštimą ir iš karto smulkiai jį supjaustykite. Taip pat pasiruoškite ir kitas daržoves – visas jas susmulkinkite nedideliais kubeliais.

Tuomet įkaitinkite keptuvę ir patroškinkite joje svogūną, kol šis suminkštės. Po to suberkite grybus, cukinijas, raudonuosius pipirus ir baklažanų minkštimą. Viską patroškinkite 4–6 minutes arba iki kol daržovės apskrus. Vėliau sudėkite pomidorus, petražoles ir prieskonius. Viską patroškinkite dar 5 minutes.

Išsitroškinusias daržoves tolygiai paskirstykite išskobtuose baklažanuose ir apibarstykite viską parmezano sūriu. Dėkite baklažanus ant kepimo popieriumi patiestos skardos ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 min.

Maisto ekspertė Brigita Baratinskaitė

Kuo sveikatai naudingas baklažanas?

 77,851 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes