2020 metais nacionalinės atrankos nugalėtojau"Astakingos verslo" kategorijoje tapo Palangos miesto savivaldybės projektas „Palangiškio kortelė“ (kategorija „Atsakingas verslas“).

Ekonomikos ir inovacijų ministerija kviečia savivaldybėse ir regionuose įgyvendinamų projektų dalyvius teikti paraiškas Europos verslininkystės skatinimo apdovanojimų nacionalinei atrankai, kurią organizuoja Europos Komisija. Šių apdovanojimų tikslas – pripažinti ir apdovanoti išskirtines viešojo ir privataus sektoriaus bendradarbiavimo iniciatyvas, kuriomis skatinamas verslumas. Tai ne tik konkursas – juo taip pat siekiama išplėsti verslumo sampratą, skatinti palankių verslo sąlygų kūrimo politiką ir jos įgyvendinimą bei akcentuoti verslo sėkmės istorijas.

Europos verslininkystės skatinimo apdovanojimų konkurso nugalėtojai yra atrenkami iš 32 Europos valstybių pasiūlytų nacionalinių atrankų laimėtojų nominacijose: „Verslumo dvasios skatinimas“, „Investicijos į įgūdžius“, „Verslo aplinkos gerinimas“, „Verslo tarptautinės plėtros skatinimas“, „Žaliųjų rinkų plėtros ir išteklių panaudojimo efektyvumo skatinimas“ ir  „Atsakingas verslas“. Taip pat specialus prizas įteikiamas už kūrybiškiausią ir labiausiai įkvepiančią verslo iniciatyvą.

Pagrindiniai apdovanojimų teikimo tikslai:

  • Nustatyti ir pripažinti sėkmingą veiklą ir iniciatyvas, kurių imamasi skatinant verslumą ir bendradarbiavimą.
  • Pristatyti ir pasidalyti geriausiais bendradarbiavimo pavyzdžiais ir sėkmės istorijomis.
  • Dar labiau pabrėžti bendradarbiavimo vaidmens visuomenėje svarbą.
  • Paskatinti ir įkvėpti bendradarbiauti.

Paraišką galima teikti pagal vieną iš šių nominacijų:

  • „Verslumo dvasios skatinimas“;
  • „Investicijos į verslumo įgūdžius“;
  • „Verslo aplinkos gerinimas ir skaitmeninės pertvarkos rėmimas“;
  • „Verslo tarptautinės plėtros skatinimas“;
  • „Tvarios pertvarkos finansavimas“;
  • „Apdovanojimas už atsakingą verslą“.

2020 metais nacionalinės atrankos nugalėtojais tapo VšĮ Kaunas IN projektas „Kauno startuoliai“ (kategorija „Investicijos į verslumo įgūdžius“) ir Palangos miesto savivaldybės projektas „Palangiškio kortelė“ (kategorija „Atsakingas verslas“).

Paraiškos formą bei praktinį vadovą galite rasti čia. Paraiškas pateikti iki 2021 m. birželio 15 d. „Word“ ir PDF formatais elektroninio pašto adresu simona.gaidyte@eimin.lt.

SVARBU: Paraiškose turi būti nurodytos vykdomos arba neseniai baigtos politikos kūrimo, verslumo ar švietimo srities iniciatyvos ir jų įtaka atitinkamam regionui ar vietovei bei parodyta laipsniška jų raida per ne mažiau nei 15 mėnesių.

Daugiau informacijos apie apdovanojimus rasite čia.

Simona Gaidytė

 38,706 peržiūrų (-a)

0% LikesVS
100% Dislikes