Šokoladinis baklažanų pyragas.

Reikės: 2 baklažanų, 1 plytelė juodo šokolado, 2 kiaušinių, 40 g kakavos, 100 g rudojo cukraus, 50 g smulkintų migdolų arba lazdynų riešutų, 2 šaukštelių kepimo miltelių, nedidelio gabalėlio sviesto, žiupsnelio druskos.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir iš karto sviesto gabalėliu ištepkite 20×8 cm pyrago kepimo formą. Tuomet nenuluptus baklažanus supjaustykite mažais kubeliais ir garinkite juos apie 20 min. garų vonelėje, kol šie minkštės. Vėliau per sietelį juos nukoškite ir gerai nusausinkite.

Sudėkite baklažano gabalėlius į maisto smulkintuvą ir sumalkite juos iki vientisos masės. Tuomet susmulkinkite šokolado plytelę ir suberkite šalia į baklažanų. Pamatysite, jog šokoladas pradės gražiai lydytis – leiskite jam visam ištirpti.

Kai šokoladas ištirps, šalia į maisto smulkintuvą sudėkite likusius ingredientus – viską sumalkite iki vientisos masės. Vėliau ją supilkite į paruoštą pyrago formą ir kepkite orkaitėje apie 30-40 min. Tuomet ištraukite iškepusį pyragą iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Prieš patiekdami, pagardinkite jį plakta grietinėle ir mėgstamomis uogomis.

Maisto ekspertė Brigita Baratinskaitė

Kuo sveikatai naudingas baklažanas?

 73,741 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes