„Minija B“ sezoną pradėjo kaip pergalingas uraganas. ReAl moments nuotr.

Savo pirmąjį istorinį sezoną dvejomis oficialiomis rungtynėmis pradėjo ir naujai suformuota Kretingos „Minijos B“ komanda. LFF 3 lygoje šias metais rungtyniaujanti vietinių žaidėjų pagrindu sudaryta „Minijos“ dublerių ekipa savo aikštėje rezultatu 6:0 įveikė Klaipėdos „Rosos“ komandą. Praėjusį savaitgalį „minijiečių“ pamaina išvykoje pasiekė ir antrąją pergalę, su pasimėgavimu 7:0 sutriuškinusi Palangos „Gintaro“ ekipą.

Laimėjo per pirmas 17 minučių
„Minija B“ nuo pat pirmųjų rungtynių minučių tiesiog užgulė varžovų vartus. Jau 6 rungtynių minutę varžovai neleistinai prasižengė savo baudos aikštelėje ir kretingiškius į priekį išvedė Aidas Pipiras. Vos už 8 minučių po pakelto kampinio rezultatą padidino Deivydas Gedvilas. Dar už trijų minučių savo antrąjį ir komandos trečiajį įvartį pelnė Aidas Pipiras. Antrajame kėlinyje kretingiškiai savo persvarą padidino dar trimis tiksliais smūgiais. „Hatricką“ įformino Aidas Pipiras ir du įvarčius pridėjo Gvidas Jonušas.
Sudėtis: Domantas Barkauskas, Edvinas Girčys, Deivydas Gedvilas (kapitonas), Vilius Kazlauskas, Aidas Pipiras, Gvidas Juška, Žilvinas Lukošius, Lukas Gujis, Edgaras Drąsutis, Dangirdas Žilinskas, Kazimieras Mažionis. Po keitimo: Aronas Zakarauskas, Jokūbas Pocius, Edvinas Girdenis, Dmitro Oliinyk, Gvidas Jonušas, Vaidotas Gedvilas.

Dominavo nuo pat pirmų sekundžių
Šeštadienį „Minijos B“ komanda, svečiuodamasi Palangoje, savo jėgas pasitikrino prieš vietos „Gintaro“ ekipą. Jau 10-ą rungtynių sekundę „Miniją B“ išvedė Gvidas Juška. Besibaigiant pirmajam kėliniui tas pats Gvidas Juška rezultatą padvigubino. Antrajame kėlinyje žaidimu besimėgaudami „Minijos“ dubleriai varžovams atseikėjo dar 5 „sausus“ įvarčius. Dviems tiksliais smūgiais pasižymėjo komandos kapitonas Deivydas Gedvilas. Po vieną įvartį į savo sąskaitą įsirašė Gvidas Jonušas, Mantas Elzbergas ir Edvinas Girdenis.
„Minijos B“ sudėtis: D. Barkauskas, E. Girčys, D. Gedvilas, V. Kazlauskas, A. Pipiras, G. Juška, Ž. Lukošius, L. Bauža, V. Jašmontas, M. Elzbergas, L. Jakumas. Po keitimo: E. Girdenis, D. Oliinyk, G. Jonušas, J. Pocius, A. Zakarauskas, V. Gedvilas, D. Žilinskas, D. Švita.
Tikslas – jaunų žaidėjų tobulėjimas
„Pagrindinis šios komandos tikslas – suteikti galimybę tobulėti vietiniam jaunimui ir padėti jiems kuo greičiau integruotis į vyrų futbolą ir papildyti pagrindinės komandos sudėtį, – teigė komandos vyriausiasis treneris Martynas Viluckas. – Taip pat norime suteikti daugiau žaidybinės praktikos ir progos pajausti rungtynių ritmą mažiau rungtyniaujantiems pagrindinės komandos žaidėjams. Džiugu, kad norą prisijungti prie komandos parodė ir keli patyrę „kretingiškiai“, ne vienerius metus rungtyniaujantys „Minijoje“: Kazimieras Mažionis, Deivydas Gedvilas, Dangirdas Žilinskas . Jų patarimai ir sukaupta patirtis padės mūsų jauniems žaidėjams greičiau progresuoti ir tobulėti.“
„Švyturio” inf.

 23,433 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes