Mūsų skaitytojų socialiniuose tinkluose nuomone, gražiausius kaktusus Kretingos rajone augina Rima Dobrovolskienė. Aisto Mendeikos nuotr.

Facebook „Švyturio laikraštis” paskyroje paskelbtą gražiausio kaktuso žiedo konkursą laimėjo Lazdininkų seniūnaitė Rima Dobrovolskienė, atsiuntusi bent penkias įspūdingų žiedų nuotraukas. Likimo ironija – dalindamasi nuotraukomis moteris net nežinojo, jog dalyvauja konkurse.

Štai šio Rimos užauginto gražuolio žiedai labiausiai sužavėjo mūsų skaitytojus.

“Tiesą pasakius, pirmiausia internete pamačiau, kad kažkas kelia kaktusų nuotraukas, tad ir aš įkėliau savo kaktusus. Tik vėliau įsiskaičiau, kad čia konkursas,“ – šypsosi Rima, netikėtai tausi konkurso nugalėtoja. Jos kaktuso nuotrauka paskyroje sulaukė daugiausiai patiktukų.
Rima namuose augina apie 12 kaktusų rūšių, o pačių kaktusų – dar daugiau.
„Mano numylėtinis yra kaktusas su raudonais žiedeliais. Ir džiugiausia, kad jis labai ilgai žydi. Pražydo nuo gegužės 7-os dienos ir tebežydi iki šiol. Ir dar matau, kad žydės. Jau gal šimtą žiedų bus išleidęs. O štai kaktusas baltais žiedais nuo lapkričio mėnesio žydėjo jau tris kartus. O kiti kaktusai daugiausia žydi vasaros metu”, – pasakoja moteris.

Paklausus apie kaktusų auginimą, kaip priversti juos šitaip įspūdingai žydėti, seniūnaitė kuklinasi: „Kad nieko labai, kad tie kaktusai žydėtų, aš nedarau. Nusiperku kaktusams skirtų žemių ir trąšų. Ai, tiesa, dar į kiekvieną vazonėlį įdedu po centą. Kai buvo litai, dėjau litų centus, o dabar – euro. Bet čia tik mano toks sugalvojimas, net nežinau, kodėl. Šovė mintis tai ir darau taip. O svarbiausia gėles yra mylėti. Va, pavyzdžiui, turėjau tokį kaktusą. Na, visai neaugo, labai suvargęs. Ir aš jam pasakiau, kad tikrai jau mesiu lauk, net prie komposto buvau nunešusi. O šis kaip matant ėmė augti ir vešėti, kad net parnešiau atgal. Vis tiek gėlės yra gyvos, maži gyvi organizmai. Jei augalų nemylėsi, tikrai neaugs.“
„Ne visi kaktusai mano pačios, turiu ir dovanotų, bet pati labiausiai mėgstu šias gėles. Tad nusiperku mažiukus kaktusėlius iš parduotuvės ir vėliau užauginu. Kai prisidaugina, atiduodu kitiems. Savo mylimiausio – raudonais žiedeliais – išdalinusi daugiausiai. Duodu visiems, kas paprašo. Tik sakau, kad nedėkotų, nes neaugs. Už gėles, kaip ir vaistus, nereikia dėkoti”, – paaiškina konkurso laimėtoja.
Rimai dovanų atiteko kretingiškės Aušros Budreckienės poezijos knyga „Nedaug man reikia” ir „Švyturio” išleistas 2021 m. Kretingos krašto sukakčių kalendorius.

Primename pokalbį su poezijos knygos autore:

Aušra Budreckienė: „Tik sustojus įmanoma nutiesti tiltus iš širdies į širdį”

 53,962 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes