Iš kairės pirmoje eilėje: treneris Lukas Kubilius, vicečempionai Klaidas Andriukaitis, Živilė Bružaitė, čempionė Erika Petrikaitė, Kamilė Zubavičiūtė; antroje eilėje iš kairės: Augustas Pocius, Edvinas Čiunka, Vilius Pinikas ir Vėjas Urbonavičius.

Gegužės 16 dieną Kėdainiuose įvyko Lietuvos kiokušin karatė U-16 čempionatas, kuriame dalyvavo ir 8 Shodan mokyklos sportininkai iš Kretingos, kuriems pavyko parsivežti 3 medalius.
Merginų 60 kg svorio kategorijoje Erika Petrikaitė, laimėjusi net 4 kovas, tapo Lietuvos čempione. Erika aštuntfinalyje laimėjo prieš Martyną Komskytę iš klubo „Taurus“, ketvirtfinalyje nugalėjo Kamilę Rožnytę iš klubo „Energija“, pusfinalyje įveikė Rimą Dulko iš klubo „Atemi“, o finale užtikrintai laimėjo prieš Giedrę Senikaitę iš klubo „Osu“.
Vaikinų 75 kg svorio kategorijoje Klaidas Andriukaitis ketvirtfinalyje nugalėjo Šarūną Micę iš klubo „Budora“, pusfinalyje užtikrintai įveikė Andrių Cukanovą iš klubo „Saulės ženklas“, o finale susitiko su bendraklubiu Titu Špėgiu. Finalinėje shodaniečių kovoje teisėjų sprendimu laimėjo Titas Špėgis, Klaidas tapo Lietuvos jaunučių vicečempionu.
Kata merginų rungtyje Živilė Bružaitė aštuntfinalyje laimėjo prieš Aną Malininą, ketvirtfinalyje nugalėjo Kristiną Mackelaitę, pusfinalyje laimėjo prieš Augustę Uleckaitę, tačiau finale stipriau pasirodė Urtė Banytė. Živilė Bružaitė tapo Lietuvos jaunučių kata vicečempione.
Garbingai kovojo, tačiau prizininkais netapo Kamilė Zubavičiūtė, Vilius Pinikas, Edvinas Čiunka, Vėjas Urbonavičius, Augustas Pocius.
Iškovoję prizines vietas Erika, Klaidas ir Živilė tapo Lietuvos rinktinės nariais, kurie gins Kretingos ir Lietuvos garbę Europos čempionate, šiais metais vyksiančiame lapkričio 13-14 d. Oradea, Rumunijoje.
Šiam čempionatui buvo nuosekliai ir intensyviai ruošiamasi. Nepaisant visų karantino suvaržymų kovotojai neprarado motyvacijos, sportavo 5-6 kartus per savaitę. Visa trenerių komanda džiaugiasi tokiu puikiu savo auklėtinių pasiekimu – prizininkai tapo Lietuvos rinktinės nariais, iškovota kelialapių į Europos čempionatą, o bronzos laimėtojai tapo Lietuvos rinktinės kandidatais ir komandinėje įskaitoje yra viena stipriausių rinktinių.

Shodan informacija

 39,820 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes